Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Δίδυμοι με πανομοιότυπο DNA μπερδεύουν τη γαλλική αστυνομία

Άνδρες της γαλλικής αστυνομίας πέρασαν χειροπέδες σε μονοζυγωτικούς δίδυμους, καθώς δεν γνώριζαν σε ποιον από τους δύο να ασκήσουν δίωξη. Οι δύο νεαροί εκτός από ίδια εμφάνιση έχουν και πανομοιότυπο DNA ενώ οι εξετάσεις δεν είναι δυνατόν τους ξεχωρίσουν.


Οι αστυνομικοί δηλώνουν ότι ένας από τους δύο άνδρες ευθύνεται για σειρά σεξουαλικών επιθέσεων κατά γυναικών ηλικίας από 22 έως 76 ετών μεταξύ του Σεπτεμβρίου του 2012 και του Ιανουαρίου του 2013. Δεν ξέρουν όμως ποιος.

Οι μονοζυγωτικοί δίδυμοι προέρχονται από το ίδιο γονιμοποιημένο ωράριο και ουσιαστικά είναι κλώνοι.

Για να βρουν οι γαλλικές αρχές ποιος είναι ο δράστης θα πρέπει να πληρώσουν ενα εκατομμύριο ευρώ για τη διεξαγωγή άκρως εξειδικευμένων γενετικών αναλύσεων, με τις οποίες θα προσδιοριστούν οι ελάχιστες μικροδιαφορές στο DNA των διδύμων.

Το γονιδίωμα, δηλαδή, θα πρέπει να εξεταστεί σε «δισεκατομμύρια» σημεία αντί για εκατοντάδες, όπως εξήγησε ειδικός στην εφημερίδα La Provence.

Οι δύο 24χρονοι, άνεργοι διανομείς, τέθηκαν υπό παρακολούθηση την περασμένη Παρασκευή. Η αστυνομία αξιοποίησε στοιχείο από κάμερα ασφαλείας σε ένα λεωφορείο και βάσει αυτού συνέλαβε τους διδύμους. Θύμα σεξουαλικής επίθεσης αναγνώριζε επίσης τον ένα ως τον δράστη, αλλά ούτε και η ίδια μπορούσε να τον ξεχωρίσει από τον δίδυμο αδελφό του.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι εγκληματολόγοι δεν γνωρίζουν ποιος από τους δύο άνδρες βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις ή εάν θα μπορούσαν να ευθύνονται και οι δύο. Δείγμα DNA από τον δράστη -ή τους δράστες- εντοπίστηκαν σε θύματά τους.

Όμως, αυτό στην πραγματικότητα δεν βοηθά, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC από το Παρίσι καθώς το DNA των μονοζυγωτικών διδύμων είναι πανομοιότυπο.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου