Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Τα βασανιστήρια του Guantanamo

Kακοποίηση μέχρι τέλους...


Στο Guantanamo δεν ''ζουν'' ούτε η αξιοπρέπεια, ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ξύλο, κακοποίηση, εξευτελισμός, τρόφιμοι που χάνουν το μυαλό τους από τα βασανιστήρια και πορωμένοι ανακριτές που θα κάνουν τα πάντα για να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα. Μερικές από τις τακτικές τους περιγράφονται παρακάτω.

Σεξουαλική κακοποίηση
Διασυρμός και σεξουαλική κακοποίηση με σκουπόξυλα και τουφέκια. Οι κρατούμενοι κάνουν παρέλαση γυμνοί ή με γυναικεία εσώρουχα και βιάζονται δημοσίως.

Στέρηση ύπνου
Με αυτόν τον τρόπο οι κρατούμενοι εξαντλούνται τόσο πολύ, που μειώνονται οι αντιστάσεις τους. Εξασθενεί η μνήμη τους και έχουν παραισθήσεις.


Αισθητηριακή στέρηση
Ο τρόφιμος φορά ωτασπίδες, έχει κλειστά μάτια και δεμένα χέρια. Μέσα σε 24 ώρες αρχίζει να έχει ψευδαισθήσεις, ενώ στις 48 ώρες καταρρέει.
Απομόνωση
Ενώ απαγορεύεται, η τακτική αυτή ακολουθείται. Τα συμπτώματα ποικίλουν και κυμαίνονται από ψευδαισθήσεις, αυταπάτες, συναισθηματική εμπλοκή και μειωμένη γνωστική λειτουργία, μέχρι γενικευμένο άγχος και κατάθλιψη.


Εικονικές εκτελέσεις
Οι τρόφιμοι σέρνονται στην αυλή και περιμένουν την εκτέλεση για ώρες, παρόλο που δεν θα συμβεί. Η εικονική εκτέλεση διαλύει ψυχολογικά τους κρατούμενους.
Αναγκαστική φαρμακευτική αγωγή
Οι τρόφιμοι αναγκάζονται να καταναλώσουν φάρμακα τα οποία τους προκαλούν νευροψυχιατρικές διαταραχές και ψυχωσικά επεισόδια.
Χρήση σκυλιών για πρόκληση τρόμου
Οι ανακριτές απειλούν τους κρατούμενους με τη βοήθεια άγριων σκύλων που γαβγίζουν σε απόσταση εκατοστών από εκείνους. Η πρακτική αυτή αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματική.
Ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας
Τα ψυχρά κελιά λειτουργούν αποτελεσματικά για τη CIA που πειραματίζεται επάνω στους κρατούμενους. Τρομερή ζέστη και έπειτα πολικό ψύχος σε εναλλαγές τσακίζει ψυχολογικά και σωματικά τους τροφίμους.
Παρακολούθηση του βασανισμού άλλων τροφίμων
Το να παρακολουθεί κανείς τα βασανιστήρια άλλων είναι εξίσου στρεσογόνο με το να βασανίζεται ο ίδιος.

Αισθητηριακός βομβαρδισμός
Τεράστια ηχεία δίπλα στα αυτιά των κρατουμένων, στροβοσκοπικά φώτα και υψηλές θερμοκρασίες.




Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου