Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Το Facebook έγινε 9 χρονών στις 4 Φεβρουαρίου

Ο πρώτος χρήστης του Facebook ήταν φυσικά ο δημιουργός του, Mark Zuckerberg πριν από ακριβώς 9 χρόνια. Η λειτουργία του ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου του 2004.
Η γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης που δημιουργήθηκε από τον Mark Zuckerberg και τους Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin, Andrew McCollum και Chris Hughes, όλοι τους φοιτητές στο πανεπιστήμιο Harvard, σήμερα έκλεισε τα 9 της χρόνια και αριθμεί πάνω από 1 δισ. χρήστες.
Αρχικά ήταν γνωστό ως Thefacebook και η χρήση του ήταν περιορισμένη στους φοιτητές της σχολής του Harvard.
Ο Zuckerberg αφαίρεσε το «the» από την ονομασία της ιστοσελίδας, έπειτα από την αγορά του domain facebook.com έναντι του ποσού των 200.000 $.
Σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες πάνω από τους μισούς προπτυχιακούς που φοιτούσαν τότε στη σχολή είχαν κάνει εγγραφή στην ιστοσελίδα. Τότε, μέλη του ιστοτόπου μπορούσαν να γίνουν μόνο οι φοιτητές του Χάρβαρντ, αλλά σύντομα το δικαίωμα αυτό επεκτάθηκε και σε άλλα πανεπιστήμια. Η διάδοσή του ανάμεσα στους φοιτητικούς κύκλους της εποχής ήταν ραγδαία. Σχολές που το υιοθέτησαν τότε ήταν το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, της Νέας Υόρκης, της Κολούμπια και του Yale. Σε αντίθεση όμως, τα περισσότερα πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά είχαν τα δικά τους δίκτυα.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου