Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Γιατί η τηλεόραση βλάπτει το σπέρμα;

Οι ειδικοί προειδοποιούν τους άνδρες που κάθονται πολλές ώρες μπροστά στην TV ότι μπορεί να αποδυναμώσουν το σπέρμα τους.


Οι άνδρες που βλέπουν πολύ τηλεόραση, δηλαδή πάνω από 3 ώρες την ημέρα, έχουν το μισό αριθμό σπερματοζωαρίων σε σχέση με όσους δεν παρακολουθούν πολύ τηλεόραση, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Για πρώτη φορά έρευνα δείχνει τη μείωση της ποιότητας του σπέρματος λόγω καθιστικής ζωής.

Οι άνδρες που κάνουν καθιστική ζωή υστερούν όσον αφορά την ποιότητα σπέρματος τους, σε σχέση με όσους είναι πιο δραστήριοι σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο του Harvard που δημοσιεύτηκε στο έντυπο British Journal of Sports Medicine.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η μείωση της ποιότητας του σπέρματος μπορεί να οφείλεται είτε στην έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, είτε στην αύξηση της θερμοκρασίας των όρχεων που προκαλείται από την καθιστική ζωή.

Πως θα ενισχύσετε το σπέρμα σας

  • Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με δημητριακά ολικής αλέσεως, λιπαρά ψάρια και ξηρούς καρπούς. Οι συγκεκριμένες τροφές περιέχουν σελήνιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή τεστοστερόνης και συμβάλλει στη μεγαλύτερη κινητικότητα του σπέρματος.
  • Γραφτείτε στο γυμναστήριο.Σύμφωνα με μια μελέτη η άσκηση θα μπορούσε να αυξήσει την ταχύτητα των σπερματοζωαρίων.
  • Ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Γουέντι Ρόμπινς της Σχολής Δημόσιας Υγείας Fielding του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια- Λος Άντζελες (UCLA), διαπίστωσαν ότι η καθημερινή κατανάλωση καρυδιών για 12 εβδομάδες είχε ευεργετικά αποτελέσματα όσον αφορά την ποιότητα, την ποσότητα και την κινητικότητα του σπέρματος. 

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου