Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Μεγάλες οθόνες δείχνουν να προτιμούν οι κάτοχοι smartphones


Αν και όσο πιο μεγάλο είναι ένα smartphone τόσο πιο άβολο γίνεται στη μεταφορά, ενίοτε και στη χρήση του, η τάση όλων των κατασκευαστών είναι να κυκλοφορούν συσκευές με όλο και μεγαλύτερες οθόνες. Όπως δείχνει μια νέα μελέτη της Kantar Worldpanel ComTech δεν πρόκειται για κάτι τυχαίο. Τελικά οι χρήστες όχι μόνο προτιμούν κινητά με μεγαλύτερες οθόνες αλλά τα χρησιμοποιούν πολύ περισσότερο από τους υπόλοιπους χρήστες.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε χρήστες που είχαν αγοράσει καινούριο κινητό Android τους τελευταίους τρεις μήνες και διεξήχθη σε συνολικά οκτώ χώρες. Από το σύνολο των ερωτηθέντων, το 29% αγόρασε συσκευή με οθόνη πάνω από 4.5 ίντσες ενώ η πλειοψηφία αυτών χρησιμοποιούσαν περισσότερο το τηλέφωνο τους για παιχνίδια, internet και multimedia, σε σχέση με τους κατόχων κινητών με μικρότερες οθόνες.

Ο Dominic Sunnebo της Kantar Worldpanel ComTech δήλωσε πως «είναι αρκετά ενδιαφέρον να βλέπουμε το πως επηρεάζουν οι μεγάλες οθόνες την χρήση των κινητών, ιδίως όταν η διαχωριστική γραμμή μεταξύ των tablet και των smartphone σιγά σιγά χάνεται. Καταναλωτές που διαθέτουν συσκευή με μεγαλύτερη οθόνη φαίνεται πως είναι πιο αφοσιωμένοι στην συσκευή τους, χρησιμοποιώντας την για πολύ περισσότερες λειτουργίες. Για παράδειγμα, μόνο το 19% των καταναλωτών με οθόνη μικρότερη των τριών ιντσών βλέπουν video στο κινητό τους. Το ποσοστό αυτό εκτοξεύεται στο 65% όταν το μέγεθος της οθόνης ξεπερνά τις πέντε ίντσες.»

«Επίσης», λέει, «η μεγάλη οθόνη μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην επιλογή του λειτουργικού ή της κατασκευάστριας εταιρίας. Τα δεδομένα μας δείχνουν πως όσο πιο αφοσιωμένος είναι ένας καταναλωτής στην συσκευή του, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες υπάρχουν να παραμείνει πιστός στο λειτουργικό σύστημα ή στην εταιρεία κατασκευής του όταν αλλάξει τηλέφωνο.»

Παράλληλα, η εταιρεία δημοσίευσε στατιστικά για το μερίδιο αγοράς των smartphones με βάση το λειτουργικό τους σύστημα. Το Android καταλαμβάνει ακόμα περισσότερο από το 50% της αγοράς, με ποσοστά που κυμαίνονται από 48.6% στην Βραζιλία στο 86.8% της Ισπανίας, ποσοστά εμφανώς αυξημένα από την τελευταία μέτρηση της εταιρείας, στην οποία η Ισπανία κατείχε το 84.1%. Συνολικά, στις οκτώ κυριότερες αγορές, το Android καταλαμβάνει μερίδιο 61%, το iOS 24% με τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα να βρίσκονται κάτω του 5%.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όμως πως βρισκόμαστε μόλις λίγες ημέρες πριν από την παρουσίαση του iPhone 5 και λίγες εβδομάδες πριν την κυκλοφορία των πρώτων συσκευών με Windows Phone 8, οπότε είναι πολύ πιθανό τα νούμερα αυτά να αλλάξουν δραματικά μέσα στον μήνα

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου