Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Ενεργειακή τσίκλα

Ο αγώνας της ενέργειας καλά κρατεί, ιδιαίτερα όταν αυτή έχει μορφή... μπαταρίας. Τη στιγμή λοιπόν που οι επιστήμονες εργάζονται πυρετωδώς για να βρουν τρόπους να εκμηδενίσουν το μέγεθός της και να εκτοξεύσουν την αποδοτικότητά της στα ύψη, ο ασιάτης σχεδιαστής Πινγκ-Γι Λι κατέληξε σε μια πρωτότυπη πρόταση: μια μπαταρία-τσίκλα ή αλλιώς την Chewing Gum Battery, όπως ονομάζεται η επινόησή του.
Σύμφωνα με αυτήν, η ενεργειακή «τσίκλα» μπορεί να μην τρώγεται, ωστόσο διαθέτει υπέρλεπτη κολλώδη «σιλουέτα», η οποία μπορεί να προσκολληθεί σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή προσφέροντας στην μπαταρία της την απαιτούμενη ενεργειακή ενίσχυση όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρικής τροφοδοσίας. Με τον τρόπο αυτόν «ετοιμοθάνατα» κινητά, κάμερες και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα κερδίζουν μία-δύο επιπλέον ώρες λειτουργίας.
Ο δημιουργός της μπαταρίας-τσίκλας οραματίζεται τη διάθεση του προϊόντος μέσω μηχανημάτων αυτόματης πώλησης που θα λειτουργούν με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας. Δεν θα πωλείται μεμονωμένα αλλά σε πακετάκια.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου