Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Το ποδήλατο του μέλλοντος


Μπορεί να μην το βρούμε στα καταστήματα την επόμενη εβδομάδα, το σίγουρο είναι όμως ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον concept ποδηλάτου με πυρήνα την άνεση του αναβάτη.
Ο λόγος για το CERV (Continuously Ergonomic Race Vehicle), ένα «ζωντανό» ποδήλατο το οποίο προσαρμόζεται στην κλίση του δρόμου αλλάζοντας τη θέση του αναβάτη για μεγαλύτερη άνεση και δύναμη στα πόδια. Ετσι, εάν για παράδειγμα μπροστά υπάρχει ανηφόρα, τιμόνι και σέλα μετατοπίζονται αυτομάτως προς τα πίσω. Αντίθετα όταν υπάρχει κατηφόρα μετατοπίζονται προς τα εμπρός, χαρίζοντας στον αναβάτη καλύτερο έλεγχο του οχήματος αλλά και μια πιο αεροδυναμική θέση.
Το CERV, σύμφωνα με την επινοήτρια εταιρεία ποδηλάτων Cannondale, δεν διαθέτει την κλασική πιρούνα ή αλυσίδα. Την πρόκληση της υλοποίησης της καινοτόμου ιδέας είχε αναλάβει για χάρη της αμερικανικής εταιρείας ποδηλάτων η εταιρεία Priority Designs και παρουσιάστηκε στην έκθεση Eurobike 2012, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Αυγούστου στη Γερμανία.
Για την ώρα ωστόσο οι εταιρείες δεν έχουν κάνει οποιαδήποτε αναφορά γύρω από την πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας του «έξυπνου» ποδηλάτου ή την - μάλλον εξίσου «εντυπωσιακή» - τιμή του.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου