Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Βρέθηκε κρατήρας με διαμάντια τρισεκατομμυρίων καρατίων στη Σιβηρία!


Το μεγαλύτερο κοίτασμα διαμαντιών όλων των εποχών ισχυρίζονται ότι βρήκαν επιστήμονες στα βάθη του κρατήρα Popigai Astroblem στη Σιβηρία, ο οποίος δημιουργήθηκε από πρόσκρουση μετεωρίτη στη Γη πριν από 35 εκατομμύρια χρόνια.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, πρόκειται για αποθέματα τρισεκατομμυρίων καρατίων, ικανά να αλλάξουν τις ισορροπίες στην παγόσμια αγορά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο αριθμός αυτός είναι τρεις φορές μεγαλύτερος από τα συνολικά αποθέματα διαμαντιού στον κόσμο και αρκετός για να καλύψει τις παγκόσμιες ανάγκες για διαμάντι για τις επόμενες τρεις χιλιετίες!
Πέρα από την αφθονία τους, γεωλογικές έρευνες έδειξαν ότι τα συγκεκριμένα διαμάντια είναι δύο φορές πιο σκληρά από τα κοινά, κάτι που σημαίνει ότι παρόλο που δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κοσμήματα, είναι εξαιρετικά πολύτιμα για πλήθος βιομηχανικών εφαρμογών.
Όσο για τη Ρωσία, φαίνεται πως την ύπαρξη του κοιτάσματος γνώριζε από τo 1970 και ο λόγος που επέλεξε να το κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό ήταν η παραγωγή τεχνητών διαμαντιών για βιομηχανικούς σκοπούς που για πολλά χρόνια της απέφερε τεράστια κέρδη.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου