Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Η βαθύτερη φωτογραφία του Διαστήματος μέχρι σήμερα!

Η NASA δημοσιεύει συχνά εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα βάθη του Διαστήματος, αλλά αυτή τη φορά μας παρουσιάζει τη φωτογραφία eXtreme Deep Field (XDF) που πηγαίνει βαθύτερα από κάθε άλλη μέχρι σήμερα, καθώς μας πηγαίνει 13.2 δισ. χρόνια πίσω!

NASA XDF Picture

Η XDF προέρχεται από το συνδυασμό φωτογραφιών που λαμβάνει η υπηρεσία από το Διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble τα τελευταία 10 χρόνια από ένα συγκεκριμένο τμήμα του ουρανού και απεικονίζει περίπου 5.500 γαλαξίες!

Ακόμη, τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν για τη σύνθεση της εικόνας έχουν συλλεχθεί την περίοδο 2003-2004, με το τηλεσκόπιο να καταγράφει επί ώρες ιδιαίτερα ασθενή ίχνη φωτός, τα οποία αποκαλύπτουν τους γαλαξίες που βλέπετε στην XDF, και αξίζει να σημειωθεί ότι οι πιο μακρινοί από αυτούς εκπέμπουν φως με ένταση μόλις 1/10.000.000.000 (δισ.) αυτής που αντιλαμβάνεται το γυμνό μάτι.

XDF Field

Για να καταλάβετε το μέγεθος της επεξεργασίας, μπορείτε να παρατηρήσετε στη δεύτερη εικόνα πόσο μικρό μέρος έχει ανασυντεθεί για να προκύψει η πρώτη XDF! Μπορείτε να δείτε και το παρακάτω video για περισσότερες πληροφορίες:



Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου