Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012

H.265 (HEVC), υπό εξέταση το νέο video codec που θα μειώσει στο μισό το χρόνο download των videos!


Η Motion Pictures Expert Group (καλύτερα γνωστή ως MPEG) κατέθεσε προς εξέταση μια πρόταση σχετικά με το νέο video codec H.265 (High Efficiency Video Coding – HEVC), με το οποίο ευελπιστεί ότι θα αυξήσει τη συμπίεση των videos στο διπλάσιο σε σύγκριση με το σημερινό standard MPEG-4 H.264 διατηρώντας παράλληλα την ίδια ποιότητα, έτσι ώστε ο χώρος που καταλαμβάνει ένα video να μειωθεί στο μισό, να χρησιμοποιείται λιγότερο bandwidth από τις εφαρμογές online video και να είναι εφικτή η αναμετάδοση ή το download των videos με διπλάσια ταχύτητα!

Το νέο video codec HVEC εξετάστηκε από 450 άτομα σε συνέδριο στη Στοκχόλμη και σύμφωνα με τον πρόεδρο του σουηδικού παραρτήματος της MPEG, Per Fröjdh, η χρήση του HVEC θα επηρρεάσει σημαντικά τη βιομηχανία, καθώς οι προβλέψεις θέλουν τα videos να καταλαμβάνουν το 90% της συνολικής online κίνησης το 2015! Ακόμη, πιστεύει ότι από το 2013 θα είναι εφικτή η χρήση του για εμπορικούς σκοπούς.

Πιθανότατα, οι πρώτες συσκευές που θα υποστηρίζουν το νέο video format θα είναι τα smartphones και tablets που θα δούμε την επόμενη χρονιά, με την Apple να είναι μία από τις πρώτες εταιρείες που θα σπεύσει να το υποστηρίξει, κάτι που είχε κάνει και με το H.264.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου