Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Μυρωδιές σε «πακέτο»

Πόσες φορές δεν έχουμε φανταστεί να μπορούσαμε να μοιραστούμε με κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο τη «μεθυστική» μυρωδιά ενός φαγητού που μας έχει «σπάσει» τη μύτη... Σε λίγο καιρό, δεν αποκλείεται να το πετύχουμε χάρη σε μια ιδέα του Λι Γινγκζουάν από την Κίνα.
Ο λόγος για μια εύχρηστη συσκευή χειρός, την οποία ο νεαρός φοιτητής ανέπτυξε για τον διαγωνισμό σχεδίου της Sony και επιτρέπει ουσιαστικά στον χρήστη την «εκτύπωση» της μυρωδιάς φαγητών πάνω σε καρτποστάλ.
Η λογική πίσω από την επινόησή του βασίζεται στη γαστρονομική περιήγηση σε ξένες χώρες. Με τη βοήθεια της ενσωματωμένης φωτογραφικής μηχανής, ο χρήστης μπορεί να απαθανατίσει το πιάτο της αρεσκείας του και ύστερα μέσω ενός αισθητήρα οσμών να «καταγράψει» τη μυρωδιά του. Η συνέχεια είναι απλή: εκτυπώνει την αρωματισμένη καρτποστάλ και την ταχυδρομεί, παίζοντας με την όρεξη και τα… νεύρα των φίλων του.
Η έξυπνη συσκευή βρίσκεται ακόμη σε στάδιο προτύπου, παρ' όλα αυτά κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο της «πιο διασκεδαστικής» επινόησης του διαγωνισμού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου