Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Διαστημικό «μπαλόνι» για τη Σελήνη

Ενα διαστημικό ασανσέρ που θα εκτοξεύει ανθρώπους και ρομπότ στο Διάστημα μπορεί να βρίσκεται δεκαετίες μακριά, ένα διαστημικό «μπαλόνι» όμως σε ρόλο λεωφορείου ίσως να αποτελεί πιο άμεση λύση. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η εταιρεία LiftPort Group που το επινόησε.
Τα ηνία της αμερικανικής εταιρείας κατέχει πρώην ερευνητής της NASA, ο οποίος υποστηρίζει ότι με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας μπορεί να δημιουργήσει ένα διαστημικό ασανσέρ με προορισμό τη Σελήνη.
Η LiftPort Group, τώρα, στοχεύει στη συγκέντρωση του ποσού των 8.000 δολαρίων (δηλαδή περίπου 6.400 ευρώ) μέσω της ανοιχτής ιστοσελίδας χρηματοδοτήσεων Kickstarter, για την υλοποίηση του πρώτου μέρους του ευφάνταστου σχεδίου της. «Πριν από περίπου έξι μήνες είχαμε μια ριζοσπαστική ιδέα - μια ιδέα που πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να μεταμορφώσει τον ανθρώπινο πολιτισμό - και θέλουμε το κοινό να είναι μέρος της ιδέας αυτής» υπογραμμίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος της εταιρείας και πρώην μηχανικός της NASA, Μάικλ Λέιν.
Πρόκειται για την κατασκευή μιας πιλοτικής φουσκωτής πλατφόρμας η οποία σε πρώτη φάση θα μπορεί να αιωρείται σε ύψος 2 χλμ. από το έδαφος. Στόχος είναι ένα «εισιτήριο» για τη Σελήνη, ωστόσο σύμφωνα με τον Λέιν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βρίσκεται μόλις οκτώ χρόνια μακριά…
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου