Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Εντυπωσιακό τεστ ψυχολογίας!


Ο αρχιτέκτονας Peter Kaschnig αποφάσισε να διεξάγει ένα περίεργο πείραμα ψυχολογίας, το οποίο καταδεικνύει πως η μονοτονία… δεν υποφέρεται!

Για το πείραμα, ο εκκεντρικός αρχιτέκτονας έβαψε μπλε ολόκληρο το σπίτι, τοίχους, έπιπλα, δάπεδο, οροφή… όλα μπλε! Έπειτα ζήτησε από εθελοντές να μπουν μέσα και να κάτσουν όσο περισσότερο μπορούσαν, ενώ ο ίδιος θα κατέγραφε τις αντιδράσεις τους.

Το αποτέλεσμα; Από τους 400 συμμετέχοντες μόνο δύο κατάφεραν να μείνουν μέσα και αυτοί όχι για παραπάνω από μερικά λεπτά! Μάλιστα, όλοι τους είχαν φανεί δεκτικοί στην αρχή για την όλη διαδικασία!

Όπως εξηγεί ο ίδιος, το αποτέλεσμα είναι απόλυτα αναμενόμενο αφού το συγκεκριμένο χρώμα δεν θα μπορούσε να επιτρέψει σε κανέναν να το “ανεχθεί” για ώρα! Αυτό γιατί το μπλε είναι ένα χρώμα που δεν έχει διαστάσεις.

Έτσι, οι εθελοντές μετά από λίγη μόλις ώρα άρχισαν να νιώθουν μεγάλη ανασφάλεια, αφού δεν μπορούσαν να εστιάσουν καλά στα αντικείμενα αλλά και να προσανατολιστούν. Ως εκ τούτου, η υπερδιέγερση των αισθήσεων τους δημιουργούσε ένα έντονο ψυχολογικό βάρος, οπότε και απομακρύνονταν από το “στρουμφόσπιτο”!



Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου