Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Χειροποίητο ποδήλατο με ελληνική υπογραφή

«Σάρκα και οστά» σε μια ιδέα άρχισε να δίνει ο Στάθης Στασινόπουλος πριν από περίπου δύο χρόνια. Σήμερα και ύστερα από πολλή δουλειά, το αναδιπλούμενο χειροποίητο ποδήλατό του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έργο τέχνης σε δύο τροχούς.
Το Folding Project, ή αλλιώς FP, είναι φτιαγμένο από κράμα αλουμινίου υψηλής αντοχής και διαθέτει τροχούς διαμέτρου 26 ιντσών. «Ο σκελετός έχει έναν πρωτότυπο σχεδιασμό που ξεφεύγει από κλασικό τριγωνικό σχήμα, ενώ οι τροχοί δεν στηρίζονται στο πλαίσιο μέσω του πίσω ψαλιδιού και του πιρουνιού. Στην "κλειστή" θέση οι άξονες των τροχών ευθυγραμμίζονται και ενώνονται, με αποτέλεσμα η κύλιση να γίνεται όπως εκείνη ενός παιδικού καροτσιού για εύκολη μεταφορά» λέει στο «Βήμα» ο κ. Στασινόπουλος.
Μέχρι στιγμής έχουν κατασκευαστεί τρία πλαίσια - το πρώτο ήταν πειραματικό και το δεύτερο κατασκευάστηκε για τον ποδηλάτη και βαλκανιονίκη Κώστα Σιμελίδη. Το τρίτο κατασκευάστηκε και ζωγραφίστηκε από τη σχεδιάστρια Ξένια Σπύρου για το εφετινό Athens Bike Festival όπου και εκτέθηκε.
«Η ηλεκτρική έκδοση του Folding Project με "αόρατη" μπαταρία βρίσκεται ήδη υπό κατασκευήν» καταλήγει ο κ. Στασινόπουλος. Για περισσότερες πληροφορίες: http://folding-project.blogspot.gr.      


Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου