Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Έρχεται η πιο καυτή βότκα στον κόσμο!

Για όσους είναι εθισμένοι στην καψαϊκίνη (η δραστική καυτερή ουσία του τσίλι), η καυτερή Naga Chilli Vodka υπόσχεται να βάλει φωτiά στον ουρανίσκο και τη γλώσσα, καθώς παρασκευάζεται από το πλέον καυτό τσίλι στον κόσμο, το περίφημο Naga Jolokia.

Έρχεται η πιο... καυτή βότκα στον κόσμο!

Η βότκα αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές Οκτωβρίου, 2,5 φορές πιο καυτερή από την προηγούμενη έκδοση, με ειδική προειδοποίηση για την υγεία σε εμφανές σημείο του μπουκαλιού! Και αυτό, βέβαια, δεν είναι καθόλου παράξενο αν σκεφτεί κανείς ότι το ποτό παρασκευάζεται από τη ζύμωση της βότκας μέσα σε αρκετά κιλά καυτερής πιπεριάς.

Έρχεται η πιο... καυτή βότκα στον κόσμο!

Μετά από αρκετές εβδομάδες «εμβάπτισης», το ποτό αποκτά το χρώμα της καραμέλας και τη γεύση της… φωτιάς, και είναι έτοιμο προς εμφιάλωση. Σύμφωνα με την Daily Mail, το κάψιμο που προκαλεί η Naga Chilli Vodka φτάνει στα 250.000 Scovilles, όπου «Scoville» είναι μια κλίμακα μέτρησης της «θερμότητας» των τσίλι.

Έρχεται η πιο... καυτή βότκα στον κόσμο!

Αξίζει να σημειώσουμε, και όσοι αγαπούν τα καυτερά θα το καταλάβουν αμέσως, ότι μια πιπεριά Jalapeno έχει κατ ‘εκτίμηση 5.000 Scovilles, ενώ το τσίλι Naga Jolokia μπορεί να υπερβαίνει το 1.000.000 Scovilles!

Έρχεται η πιο... καυτή βότκα στον κόσμο!

Οι mixologists αλλά και οι πρώτοι δοκιμαστές της καυτερής βότκας αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Ένα σφηνάκι καίει τα ούλα, ενώ η γλώσσα είναι σαν να την έχουν τσιμπήσει χιλιάδες μυρμήγκια! Τα μάτια διογκώνονται και τα χείλη νιώθεις όχι έχουν διπλασιαστεί σε μέγεθος… Αυτό διαρκεί περίπου πέντε λεπτά μέχρι να αποφασίσεις να πιεις ένα… δεύτερο!».

Έρχεται η πιο... καυτή βότκα στον κόσμο!

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου