Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Η Kaspersky Lab θα δημιουργήσει λειτουργικό σύστημα

Η ρωσική εταιρεία Κασπέρσκι, που παράγει μια από τις δημοφιλέστερες παγκοσμίως αντιιοικές σουίτες, σχεδιάζει δικό της λειτουργικό σύστημα, όπως ανακοινώθηκε στο συνέδριο Telecom World 2012 στο Ντουμπάι, χωρίς να διευκρινίζεται ωστόσο ακόμη το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας του.

Η ρωσική εταιρεία δεν ενδιαφέρεται πάντως (σε πρώτη φάση τουλάχιστον...) να δημιουργήσει έναν ανταγωνιστή των γνωστών λειτουργικών συστημάτων Windows, MacOS ή Linux, αλλά ένα λειτουργικό σύστημα προορισμένο για τη βιομηχανία και μεγάλους ομίλους, το οποίο δεν θα επιτρέπει επιθέσεις από τον κυβερνοχώρο σε βιομηχανικές και άλλες υποδομές από τις οποίες εξαρτώνται οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ο επικεφαλής της Κασπέρσκι Γεβγκένι Κασπέρσκι τόνισε ότι η εταιρεία του εργάζεται ήδη για τη δημιουργία ενός «προστατευμένου λειτουργικού συστήματος, που προορίζεται για κρίσιμης σημασίας πληροφορικά συστήματα», το οποίο δεν θα είναι συνδεδεμένο με εξωτερικά δίκτυα και έτσι θα είναι αδύνατη η διείσδυση ιών μέσω διαδικτύου.

«Όσον αφορά τη λειτουργία κεφαλαιαγορών, ηλεκτρικών και σιδηροδρομικών δικτύων τα γενικής φύσης λειτουργικά συστήματα δεν είναι τα καταλληλότερα» εξηγεί ο τεχνικός διευθυντής της ρωσικής εταιρείας πληροφορικής τεχνολογίας Positive Technologies Σεργκέι Γκορντέινικ. «Υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος μόλυνσης από ιό, είναι ευάλωτα και υπάρχουν δυνάμει σχεδιαστικά λάθη τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν» πρόσθεσε.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου