Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Οθόνες αφής εναντίον υποκλοπής

Οθόνες αφής υψίστης ασφαλείας που δεν θα επιτρέπουν την υποκλοπή των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων από τις αετίσιες ματιές τρίτων αναπτύσσουν οι ειδικοί του Ινστιτούτου Προηγμένων Επιστημών και Τεχνολογίας της Κορέας.
Οι επιστήμονες δημιούργησαν μια σειρά συστήματα εισαγωγής κωδικών για smartphones τα οποία επιτρέπουν την ασφαλή εισαγωγή κωδικών σε δημόσιους χώρους.
Στο PhoneLock, π.χ., γραφικοί και αριθμητικοί χαρακτήρες αντικαθίστανται από 10 συνθηματικά εικονίδια τα οποία εμφανίζονται στην οθόνη σε κυκλική αλλά ανακατεμένη διάταξη. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να επανατοποθετήσει τα εικονίδια στη σωστή σειρά και στη συνέχεια να πατήσει στο κέντρο του κύκλου για την επιβεβαίωση της εισαγωγής.
Στο SpinLock πάλι η λογική θυμίζει λίγο τον τρόπο χειρισμού ενός χρηματοκιβωτίου: ο χρήστης γυρίζει τον εικονικό κεντρικό τροχό ώσπου να συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό «κλικ». Στη συνέχεια μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση για να συμπληρώσει τα υπολειπόμενα στοιχεία του κωδικού του.
Τα έξυπνα συστήματα μπορεί να απαιτούν περισσότερο χρόνο για την εισαγωγή των κωδικών, όμως, κατά τους ερευνητές, δεν θα επιτρέπουν το «σπάσιμο» του κωδικού μέσω της επανάληψης των κινήσεων του κατόχου του.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου