Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Ο υπολογιστής των 20 ευρώ

 Ο πολυαναμενόμενος Raspberry pi θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2012
Ο υπολογιστής των 20 ευρώ
Ο υπολογιστής Raspberry pi αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2012 στην τιμή των περίπου 20 ευρώ

Στις αρχές του νέου χρόνου θα κυκλοφορήσει ο πολυαναμενόμενος βρετανικός υπολογιστής των 16 λιρών (19,16 ευρώ). Ο Raspberry pi, όπως είναι το όνομά του, απευθύνεται σύμφωνα με τον εμπνευστή του κυρίως σε παιδιά, η προσιτή τιμή του όμως τον καθιστά γοητευτικό για όλες τις ηλικίες.
Ο χαμηλού κόστους υπολογιστής θα λειτουργεί με τσιπ ARM παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται στα κινητά τηλέφωνα και θα «τρέχει» λειτουργικό σύστημα μια ειδική εκδοχή του Linux. Θα κυκλοφορήσει σε δυο εκδοχές. Το Model A, το οποίο δεν θα έχει δυνατότητα σύνδεσης στο Internet, θα κοστίζει 16 λίρες (19,16 ευρώ) ενώ το Model B, το οποίο θα διαθέτει θύρα Ethernet, θα βγει στην τιμή των 35 λιρών (42 ευρώ).

Τελευταίες δοκιμές
Ο κατασκευαστές του είχαν ανακοινώσει αρχικά ότι ο Raspberry pi θα έκανε την εμφάνισή του στην αγορά στα τέλη του 2011, τα σχέδια όμως πήγαν πίσω. Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση οι πρώτες ολοκληρωμένες συσκευές μόλις συναρμολογήθηκαν και αυτή τη στιγμή περνούν από δοκιμαστικά τεστ.
«Από τη στιγμή που θα είμαστε ικανοποιημένοι από τις δοκιμές, θα πατήσουμε αμέσως το κουμπί για πλήρης κλίμακας παραγωγή σε πολλά εργοστάσια» έγραψε η Λιζ Απτον στο μπλογκ τηε εταιρείας δίνοντας τις απαραίτητες εξηγήσεις για την καθυστέρηση.
Η κυρία Απτον πρόσθεσε ότι αν οι δοκιμές πάνε καλά οι πρώτοι δέκα υπολογιστές που θα κατασκευαστούν θα βγουν σε πλειστηριασμό.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου