Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

«Πράσινο» τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι

Ενα τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι με σεβασμό προς το περιβάλλον δημιούργησε ο φοιτητής Ουέσαμ αλ Σαμπάν από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία.
Το εντυπωσιακό Green Falcon II πετάει στους ουρανούς με τη βοήθεια της ηλιακής και της αιολικής ενέργειας.
«Τη στιγμή που όλα τα αεροπλάνα μιμούνται απλά το σχήμα των πουλιών, το συγκεκριμένο μιμείται την τεχνική τους κατά την εκμετάλλευση του ανέμου» αναφέρει ο νεαρός εφευρέτης. Το εντυπωσιακό αεροσκάφος-μινιατούρα χρησιμοποιεί τον άνεμο με τρόπο ώστε να καταναλώνει όσο το δυνατόν λιγότερη ενέργεια για την παραμονή του στους αιθέρες.
«Το πρότυπο που αναπτύσσουμε διαθέτει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης το οποίο του επιτρέπει την πρόβλεψη της έντασης της ηλιοφάνειας και την εκμετάλλευση των διαφορετικών ανέμων για τη χάραξη ενεργειακά οικονομικών δρομολογίων» εξηγεί ο ίδιος.
Ο ενθουσιώδης νέος έλαβε, μεταξύ άλλων, το χρυσό μετάλλιο της Διεθνούς Εκθεσης Καινοτομίας iENA 2011 που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Γερμανία.
«Η λειτουργία του συγκεκριμένου αεροσκάφους θα είναι πολύ πιο οικονομική σε σχέση με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αντίστοιχου μεγέθους που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά» καταλήγει ο Αλ Σαμπάν. 

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου