Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Το νέο σπορ που «κόβει την ανάσα» λέγεται Zorbing!

Μήπως θυμάστε τις πλαστικές μπάλες των χάμστερ, όπου τα συμπαθέστατα τρωκτικά μπαίνουν μέσα και στροβιλίζονται αδιάκοπα; Αν όχι, το αγγλικό λεξικό της Οξφόρδης δίνει επακριβώς τον ορισμό για το Zorbing: «άθλημα στο οποίο ο συμμετέχων μπαίνει μέσα σε μια τεράστια πλαστική σφαίρα, την οποία οδηγεί στη συνέχεια με τα πόδια και τα χέρια του σε μια κατηφορική πλαγιά ή σε επίπεδη επιφάνεια».

Το νέο σπορ που "κόβει την ανάσα" λέγεται Zorbing!

Σκοπός του; Να κατέβει γρήγορα έναν λόφο ή να ξεπεράσει τους αντιπάλους του, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη! Το Zorbing έκανε την εμφάνισή του το 1994 στη Νέα Ζηλανδία, όταν οι Dwane van der Sluis και Andrew Akers παρουσίασαν στο κοινό μια πρωτότυπη εφεύρεση: μια τεράστια πλαστική σφαίρα διασκέδασης που την ονόμαζαν «zorb».

Το νέο σπορ που "κόβει την ανάσα" λέγεται Zorbing!

Στο εσωτερικό της μπορούν να μπουν μέχρι τρεις «επιβάτες», οι οποίοι »οδηγούν» τη σφαίρα ανάλογα με την κλίση του εδάφους, κάνοντας καταβάσεις σε απότομες πλαγιές λόφων ή προσπαθώντας να «σπρώξουν» τους αντιπάλους τους σε μια επίπεδη επιφάνεια. Στην πορεία του χρόνου το extreme σπορ εξελίχθηκε, ενώ δημιουργήθηκαν ειδικοί χώροι αλλά και Zorbing parks όπου οι «αθλητές» μπορούν να εξασκηθούν αλλά και να απολαύσουν τις «κόντρες» ή τις καταβάσεις τους!

Το νέο σπορ που "κόβει την ανάσα" λέγεται Zorbing!

Επιπλέον το Zorbing εφαρμόζεται στο νερό με την ίδια επιτυχία, αλλά και στο χιόνι, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το εκπληκτικό Ζorbing…



Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου