Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Από χειροκίνητο σε… ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο

Ονομάζεται WHILL και αποτελεί ένα καινοτόμο αξεσουάρ που μπορεί στιγμιαία να μετατρέψει ένα χειροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο σε… ηλεκτροκίνητο!
Η φουτουριστική λαβή τοποθετείται στο μπροστινό μέρος και εφαρμόζει στους δύο μεγάλους τροχούς επιτρέποντας στον χρήστη τον εύκολο χειρισμό του αμαξιδίου.
Μια μπαταρία ιόντων λιθίου ενεργοποιεί το WHILL προσφέροντάς του αυτονομία κίνησης 30 χλμ. Για τη φόρτισή της μάλιστα απαιτούνται μόλις δύο ώρες. Επιπλέον ένας ειδικός μηχανισμός επιτρέπει στον χρήστη τη ρύθμιση της επιθυμητής ταχύτητας του αμαξιδίου, η οποία μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 20 χλμ./ώρα.
Η πολλά υποσχόμενη τεχνολογία, που θα μπορούσε ενδεχομένως να προσφέρει μια έξυπνη προσθήκη σε ήδη υπάρχοντα αμαξίδια χωρίς την ανάγκη δαπάνης μεγάλου ύψους, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της 42ης Εκθεσης Αυτοκινήτου του Τόκιο, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου.
Η εταιρεία βρίσκεται τώρα σε φάση δοκιμών της λαβής ηλεκτροκίνησης από άτομα με κινητικά προβλήματα που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια για την τελειοποίηση του μοντέλου πριν από την εμπορική διάθεσή του.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου