Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Πλύσεις με... σκορ!


Μια νέα και άκρως τεχνολογική διάσταση θα μπορούσε να λάβει η βαρετή αγγαρεία του πλυσίματος των ρούχων. Ο λόγος για ένα πλυντήριο-βιντεοπαιχνίδι που δημιούργησε ένας φοιτητής από το Πανεπιστήμιο του Κίνγκστον, το οποίο, πέρα από τις καθαριστικές επιδόσεις των απορρυπαντικών, έρχεται να δοκιμάσει και τις επιδόσεις του κατόχου του στα… ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Η πρωτοποριακή οικοσυσκευή που κατασκεύασε ο 27χρονος φοιτητής Λι Γουέι Τσεν εκ πρώτης όψεως μοιάζει με παιχνίδι Αrcade με κέρματα που στο κάτω μέρος κρύβει ένα πλυντήριο. Το ενδιαφέρον στο πρωτότυπο καμουφλάζ του πλυντηρίου εντοπίζεται στο γεγονός ότι ο κύκλος της πλύσης εξαρτάται από τις ικανότητες του παίκτη: όσο ταχύτερα εκείνος σκαρφαλώνει τις πίστες χωρίς να χάνει πολύτιμες ζωές, τόσο ταχύτερα ολοκληρώνεται η πλύση.
Σε περίπτωση πάλι που ο παίκτης δεν έχει και τις καλύτερες επιδόσεις, το πλυντήριο «φρενάρει» πεισματικά ώσπου εκείνος να προσθέσει άλλο ένα κέρμα και να συνεχίσει την ηλεκτρονική δοκιμασία. Ο επινοητής του πλυντηρίου-βιντεοπαιχνιδιού παραδέχεται ότι κατέληξε στην πρωτότυπη ιδέα όταν συνειδητοποίησε τον υπερβολικό χρόνο που αφιέρωνε στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου