Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Τέλος στο μονοπώλιο της NASA

Το δημοσιοϋπαλληλίκι των αστροναυτών της NASA έχει τελειώσει για τα καλά. Πλέον, ανταγωνισμός έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα, με την δυναμική είσοδο ιδιωτικής εταιρείας στην αγορά του διαστήματος. 


Η Bigelow Aerospace είναι μια εταιρεία από το Λας Βέγκας , που ιδρύθηκε από τον Ρόμπερτ Μπίγκελοου, γνωστό στον επιχειρηματικό κύκλο ως ιδιοκτήτη των ξενοδοχείων Budget Suites of America.
Η είδηση προήλθε από το site των ξενοδοχείων και ένα «περίεργο» link που έλεγε ότι ζητούσε αστροναύτες καλώντας τους να στείλουν βιογραφικά!
Στα απαιτούμενα προσόντα η εταιρεία αναζητά προηγούμενη εμπειρία σε διαστημικά ταξίδια, πράγμα που περιορίζει τους υποψηφίους σε μόλις 500 σε όλον τον κόσμο.
Η αγγελία πάντως το λέει ξεκάθαρα: Μέρος της εργασίας των αστροναυτών θα είναι και το ταξίδι στο διάστημα, ενώ στην περιγραφή της θέσης αναφέρει και συμμετοχή στο τμήμα marketing (!) της εταιρείας.
Πάντως, η NASA σχεδιάζει να κάνει δραστικές περικοπές στο τέλος του χρόνου, με το κλείσιμο του διαστημικού της λεωφορείου, αφήνοντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους…

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου