Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

"Οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν από το κρύο"

Τη θεωρία του αστεροειδή “ανατρέπει” έρευνα Βρετανών επιστημόνων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν τελικά από απότομη πτώση της θερμοκρασίας της Γης.
Οι ερευνητές του Πανεπιστήμιου Πλάιμουθ εξέτασαν απολιθώματα από τη Νορβηγία και συμπέραναν ότι η ξαφνική αλλαγή της θερμοκρασίας στη θάλασσα του Ατλαντικού Κόλπου κατά τη διάρκεια της Κρητιδικής περιόδου πριν από 137 εκατομμύρια χρόνια μπορεί να ήταν και η αρχή του τέλους για τους δεινοσαύρους.

Σύμφωνα λοιπόν με τη νέα έρευνα, οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν από μια σειρά κλιματικών αλλαγών, ξεκινώντας από την πτώση της θερμοκρασίας στις θάλασσες.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Γκρέγκορι Πράις υποστηρίζει ότι τη στιγμή της αλλαγής της θερμοκρασίας η Γη βρισκόταν υπό την επήρεια του φαινόμενου του θερμοκηπίου, σε συνθήκες δηλαδή όπως οι σημερινές.

“Πιστεύουμε ότι οι δεινόσαυροι ήταν πλάσματα ψυχρόαιμα και χρειάζονταν ζέστη για να διατηρηθούν στη ζωή. Αν δεν μπορούσαν να μεταναστεύσουν νότια, τότε πολύ πιθανόν να εξαφανίστηκαν γι' αυτό το λόγο”, υποστηρίζει ο Πράις.

Οι δεινόσαυροι λοιπόν εξαφανίστηκαν σταδιακά, καθώς οι κλιματικές αλλαγές εξαιτίας του διοξειδίου του άνθρακα σημειώνονταν με ραγδαίους ρυθμούς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου