Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Σαν σήμερα (24-4-1981) Η ΙΒΜ λανσάρει στην αγορά το πρώτο PC

Η IBM (International Business Machines Corporation) ιδρύθηκετο 1888 ως Computing Tabulating Recording Company και μετονομάσθηκε σε IBM το 1924. Εδρεύει στο Αρμόνκ της Νέας Υόρκης, εμπορεύεται υπολογιστές, λογισμικό, υπηρεσίες υποδομής και συμβουλευτικές υπηρεσίες για κεντρικούς υπολογιστές. Θεωρείται από τις μεγαλύτερες εταιρίες υπολογιστών παγκοσμίως ενώ πολλοί θεωρούν ότι η δεκαετία του ΄80 ήταν από τις σημαντικότερες στην πολυετή ιστορία της.

To 1981 η IBM ανακοινώνει το λανσάρισμα του πρώτου προσωπικού υπολογιστή στην τιμή των 1565 δολαρίων.

Μία χρονιά αργότερα, ρίχνει στην αγορά τα πρώτα βιομηχανικά ρομποτικά συστήματα.

Το 1983 ανακοινώνει τον IBM System/36, έναν επαγγελματικό υπολογιστή με εξελιγμένα για την εποχή γραφικά και διάφορες λειτουργίες γραφείου.

1984 και η IBM κάνει για πρώτη φορά λόγο για την τεχνολογία p2p. Είναι η τεχνολογία που επιτρέπει σε υπολογιστές να «συνομιλούν» μεταξύ τους, απουσία κεντρικού σέρβερ.

Χαμηλού κόστους εκτυπωτές ρίχνονται στην παγκόσμια αγορά το 1985: ο Proprinter, για γρήγορες εκτυπώσεις και ο IBMColorJetprinter για έγχρωμα γραφικά και πίνακες.

Το 1986 οι ερευνητές της IBM επιδεικνύουν ένα πειραματικό σύστημα για PC το οποίο μπορεί να μετατρέψει ανθρώπινη ομιλία σε γραπτή.

1987 και η ανάγκη για antivirusπρογράμματα είναι μεγάλη. Μετά τη δημιουργία, μέσα σε μια νύχτα, ενός σχετικού προγράμματος, ο σχηματισμός μιας μικρής μα δυνατής ομάδας ενάντια στους ιούς είναι γεγονός. Και το όνομα αυτής: High Integrity Computing Laboratory.

Ο πιο δυνατός επεξεργαστής για όλες τις χρήσεις ανακοινώνεται από την IBM τo 1988. Πρόκειται για το EnterpriseSystem/3090 Model 600S.

Η IBM είναι η πρώτη εταιρία παγκοσμίως που μπαίνει στην παραγωγή του ταχύτερου μικροεπεξεργαστή, τον ισχυρό i486 microprocessor.

Οι επιστήμονες της εταιρίας το 1990 ανακαλύπτουν πώς να μετακινούν και να τοποθετούν άτομα σε μια μεταλλική επιφάνεια χρησιμοποιώντας ένα scanning tunneling μικροσκόπιο. Κάνουν την πρώτη επίδειξη στα γραφεία της εταιρίας στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια όπου δημιουργούν την πρώτη κατασκευή με άτομα γράφοντας τη λέξη IBM σε μια μεταλλική επιφάνεια.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου