Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Ρεκόρ και στο YouTube πέτυχε η ελεύθερη πτώση από τη στρατόσφαιρα

Σόου αέρος-εδάφους

Πέφτει πέφτει ο Ατρόμητος Φέλιξ (Φωτογραφία: Reuters)
Πέφτει ο Ατρόμητος Φέλιξ

Κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ ύψους, διάρκειας και ταχύτητας σε ελεύθερη πτώση, πέτυχε όμως και μια ακόμα πρωτιά που θα ζήλευαν οι μεγαλύτερες διασημότητες: περισσότεροι από οκτώ εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν ζωντανά το άλμα στο Διαδίκτυο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το YouTube.
«Συγχαίρουμε τον Φέλιξ Μπάουμπγκαρτνερ και ολόκληρη την ομάδα Red Bull Stratos για την επιτυχή αποστολή τους, καθώς και για τη δημιουργία ενός ζωντανού stream με τους περισσότερους ταυτόχρονους θεατές που έχουν μετρηθεί ποτέ στο YouTube» ανακοίνωσε η υπηρεσία της Google σε εταιρικό ιστολόγιο.
Την Κυριακή ο Μπάουμγκαρτνερ, γνωστός και ως «Ατρόμητος Φέλιξ» ανέβηκε με αερόστατο ήλιου σε ύψος 39 χιλιομέτρων πάνω από την έρημο του Νιού Μέξικο και πραγματοποίησε μια ιστορική ελεύθερη πτώση διάρκειας εννέα περίπου λεπτών, η οποία βιντεοσκοπήθηκε από κάμερες στη στολή του, από αεροπλάνα και ελικόπτερα.
Η ανάλυση των δεδομένων τηλεμετρίας δείχνει ότι η μέγιστη ταχύτητα του Μπάουμγκαρτνερ έφτασε τα 1.343 χιλιόμετρα την ώρα, περίπου 1,24 φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου στο ύψος που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή ο αλεξιπτωτιστής

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου