Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Η NASA εκτοξεύει στο διάστημα κινητό τηλέφωνο (βίντεο) !!!

H αμερικανική υπηρεσία διαστήματος, η γνωστή NASA, εκτόξευσε στο διάστημα ένα κινητό Nexus One. Αυτό αναφέρεται από τον Chris Boshuizen, επιστήμονα της NASA σε ένα post που έκανε στο Twitter επισυνάπτοντας και το σχετικό βίντεο στο Youtube. Με αυτό το πείραμα οι επιστήμονες θέλουν να διαπιστώσουν αν τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να λειτουργήσουν στις extreme θερμοκρασίες και δυνάμεις που επικρατούν στο διάστημα, ώστε να χρησιμοποιηθούν ως ένα είδος οικονομικού δορυφόρου.

Για την πτήση του το κινητό της Google προσδέθηκε σε ένα πύραυλο Intimidator 5 και αφέθηκε σε τροχιά σε ένα ύψος της τάξης των 8,5 χιλιομέτρων και σε ταχύτητα 2,4 φορές την ταχύτητα του ήχου (που αντιστοιχεί σε περίπου 1.900 χιλιόμετρα ανά ώρα).

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είχε ενεργοποιηθεί η λειτουργία εγγραφής βίντεο του κινητού, το, δε, αποτέλεσμα το βλέπετε στο βίντεο που σας επισυνάπτουμε παρακάτω. Συνολικά οι επιστήμονες έστειλαν στο διάστημα δύο Nexus One – ένα από αυτά κατάφερε να επιστρέψει αλλά με την οθόνη του καταστραμμένη.




Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου