Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Κάμερον Ντίαζ, Τζούλια Ρόμπερτς, Τζέσικα Μπίελ: οι παγίδες του ίντερνετ!

Η ηθοποιός Κάμερον Ντίαζ είναι η πιο «επικίνδυνη» σταρ του Ίντερνετ, ξεπερνώντας με διαφορά στήθους την Τζούλια Ρόμπερτς, σύμφωνα με την τελευταία, ετήσια εκτίμηση της εταιρείας ασφάλειας λογισμικού McAfee.

 Η επικινδυνότητα της Κάμερον Ντίαζ εντοπίζεται στο γεγονός ότι χρησιμοποιείται πολύ συχνά, φυσικά χωρίς τη θέλησή της, ως "δόλωμα" από τους απατεώνες που θέλουν να προσελκύσουν τους χρήστες του διαδικτύου σε "παγιδευμένες" ιστοσελίδες που μπορούν να μολύνουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με κακόβουλο λογισμικό.

 Οι σταρ του κινηματογράφου αλλά και διάφορες διασημότητες που θεωρούνται "σέξι" καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις του καταλόγου της McAfee, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αντιβιοτικών προγραμμάτων, η οποία εξαγοράστηκε την Πέμπτη από την Intel έναντι 7,68 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

"Όποιος αναζητά (στο Ίντερνετ) τα πιο πρόσφατα βίντεο ή φωτογραφίες (διασημοτήτων) μπορεί να καταλήξει να μολύνει τον υπολογιστή του με κάποιον ιό", σημειώνει η εταιρεία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και η πρώην υποψήφια αντιπρόεδρος με τους Ρεπουμπλικάνους, Σάρα Πέιλιν, βρίσκονται φέτος στις τελευταίες θέσεις του καταλόγου.
Οι χρήστες όμως που κάνουν μια απλή αναζήτηση με το όνομα της Κάμερον Ντίαζ έχουν μία στις δέκα πιθανότητες να βρεθούν σε "μολυσμένες" ιστοσελίδες. Εάν μάλιστα αναζητούν αποκλειστικά κάποιο φόντο για την επιφάνεια εργασίας τους, η πιθανότητα αυτή αυξάνεται στο 19%.

Με την Τζούλια Ρόμπερτς ο γενικός κίνδυνος πέφτει στο 9% αλλά ανεβαίνει στο 20% εάν πρόκειται για εικόνες ή ταπετσαρίες.

Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται ακόμη η Αμερικανίδα ηθοποιός Τζέσικα Μπίελ (πρώτη πέρσι στην ίδια λίστα), τα μανεκέν Ζιζέλ Μπίντχεν, Αντριάνα Λίμα και Χάιντι Κλουμ και η τενίστρια Μαρία Σαράποβα και ο συναθλητής της, Άντι Ρόντικ.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου