Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ρώσος καταδικάσθηκε σε πρόστιμο γιατί ζήτησε να επιστραφούν εδάφη στη Φινλανδία!

Ένας Ρώσος καταδικάσθηκε σε πρόστιμο 100.000 ρουβλίων (2.500 ευρώ) από δικαστήριο στο Πετροζαβόντσκ (στα βορειοδυτικά της χώρας) για τις δηλώσεις του υπέρ της επιστροφής στη Φιλανδία των εδαφών που προσήρτησε η ΕΣΣΔ το 1939 και το 1947.

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Βιατσέσλαβ Ντρέζνερ, ηλικίας 47 ετών, εξέδωσε φυλλάδια με εκκλήσεις υπέρ της επιστροφής στη Φιλανδία των παραμεθόριων εδαφών, που φέρονται να έχουν προσαρτηθεί αυθαίρετα από την ΕΣΣΔ, σύμφωνα με ανακοινωθέν της εισαγγελίας.

Ο Ντρέζνερ διένειμε τα φυλλάδια αυτά στα γραμματοκιβώτια των κατοίκων στην πόλη Σορτοβάλα (στην Καρελία) και τα δημοσίευσε και στο Ιντερνέτ , προσθέτει η ίδια πηγή. Το δικαστήριο του Πετροζαντόφσκ τον καταδίκασε για «δημόσια πρόκληση για παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Η Φιλανδία είχε ηττηθεί στους δύο πολέμους που την έφεραν αντιμέτωπη με τη Ρωσία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στον χειμερινό πόλεμο (1939-40) απώλεσε την Δυτική Καρελία, ενώ στον Συνεχή Πόλεμο (1940-44) ηττήθηκε και απώλεσε τελεσίδικα την επαρχία και την πρωτεύουσά της Βίμποργκ, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Φιλανδίας εκείνην την εποχή.


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου