Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Λίστες θανάτου στο Facebook

Μετά τη δολοφονία δύο εφήβων, οι αστυνομικές αρχές της Κολομβίας ερευνούν καταλόγους στόχων προς δολοφονία που κυκλοφορούν στο Facebook και στους οποίους βρέθηκαν τα ονόματα των δύο δολοφονημένων.


Ομάδες ερευνητών έχουν σταλεί στην πόλη Πουέρτο Ασίς, όπου σημειώθηκαν οι φόνοι, δήλωσε ο Χοσέ Λεόν Ριάνο, ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας. Καλούνται μάλιστα να ανακαλύψουν ποιοι βρίσκονται πίσω από τις "λίστες του Facebook", που έχουν προκαλέσει πανικό στην πόλη.
Η υπόθεση, κατά αξιωματούχους, ξεκίνησε την 16η Αυγούστου, όταν δύο έφηβοι, 16 και 17 ετών, δολοφονήθηκαν ενώ επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.
Μια ημέρα αργότερα, οι μαθητές στο Πουέρτο Ασίς έλαβαν στην δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης μια πρώτη λίστα με 69 ονόματα που περιλάμβαναν τους δολοφονημένους.
Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει δύο ακόμα κατάλογοι, προκαλώντας πανικό στους γονείς. Τα περισσότερα ονόματα που περιλαμβάνονται στους καταλόγους είναι εφήβων κάτω των 18 ετών.
Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο οι λίστες να αποτελούν ένα μακάβριο εφηβικό αστείο. Ο Χοσέ Λεόν Ριάνο, ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας, σημείωσε ότι πολλοί από τους έφηβους στους καταλόγους δε ζουν πια στην Πουέρτο Ασίς.
Σημείωσε μάλιστα πως υπήρξαν απειλητικά μηνύματα προς την αστυνομία της πόλης, οι συγγραφείς των οποίων κατηγόρησαν άνδρες της ότι ενέχονται στις δολοφονίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου