Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ συνεχόμενου video gaming

Η εταιρεία Vogel διεξήγαγε πρόσφατα ένα διαγωνισμό αντοχής, καλώντας φανατικούς gamers να αναμετρηθούν για τον τίτλο του non-stop gamer. Η παρουσία εκπροσώπου από το Βιβλίο Guinness έδωσε επιπλέον ενδιαφέρον στην εκδήλωση, καθώς ο νικητής θα είχε την ευκαιρία να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ και να μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ. Η ...αρένα του διαγωνισμού ήταν το PlayStation 3 και το Red Dead Redemption.

Τελικά, αναδείχθηκαν έξι νικητές μετά από 50 ώρες παιχνιδιού. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, οι έξι Ολλανδοί gamers άρχισαν να γίνονται φίλοι (με την ευρεία έννοια του όρου) και τελικά συμφώνησαν να εγκαταλείψουν ταυτόχρονα τα χειριστήριά τους μετά από 50 ώρες παιχνιδιού. Το έπαθλό τους ήταν από 1.000 ευρώ, ένα Twistdock connector για το PS3 και φυσικά μια θέση στο Βιβλίο Guinness. Σημειωτέον ότι το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 40 ώρες και 20 λεπτά και το κατείχε ένας Ινδός.

Με δεδομένο ότι κάθε μία ώρα υπήρχε διάλειμμα 10 λεπτών κι επιπλέον ένα 50λεπτο διάλειμμα κάθε πέντε ώρες, κάποιοι θα ισχυριστούν ότι η κατάρριψη του ρεκόρ είναι σχετικά εύκολη υπόθεση. Το δύσκολο είναι να βρεθεί ο εκπρόσωπος του Guinness, ενώ δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν αναφερθεί περιπτώσεις επιληψίας, μέχρι και θάνατοι από το συνεχόμενο gaming.

Πάντως, όλα πήγαν καλά για τους έξι Ολλανδούς και μέχρι να σπάσει το ρεκόρ τους θα φιγουράρουν στο Βιβλίο Guinness. Να σημειωθεί ότι η Ολλανδία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία άνοιξε κλινική αποτοξίνωσης από το video gaming.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου