Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Οι μεγαλύτεροι δολοφόνοι της Ιστορίας

Οταν ο Ρώσος Nikolai Dzhurmongaliev πέρασε την πόρτα των φυλακών, όπου και θα έμενε ως τη δίκη του, διατύπωσε την τελευταία επιθυμία του με απλότητα και σαφήνεια: ήθελε δύο γυναίκες για να μπορέσει να «βγάλει» τις επόμενες δύο εβδομάδες... Κανένας βέβαια δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο μεγαλύτερος κανίβαλος της ιστορίας θα έδειχνε ταπεινοφροσύνη τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους δύο άνδρες που ορίστηκαν ως προσωπική «σωματοφυλακή» του να παγώσουν από την ταραχή τους. Το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν τα επόμενα λεπτά κρατούμενος και δεσμοφύλακες ήταν να παραμείνουν αμίλητοι κοιτάζοντας το λιτό χορτοφαγικό δείπνο που είχε σπρώξει λίγο ενωρίτερα κάτω από την πόρτα του κελιού ο ανύποπτος φύλακας του Dzhurmongaliev. Εκείνος ήρεμος αλλά εκνευρισμένος, εκείνοι αποσβολωμένοι αλλά καρφωμένοι στη θέση τους με έκφραση απόλυτης αποστροφής.
Ο πιο διάσημος κανίβαλος της ιστορίας συνελήφθη στις αρχές του αιώνα στη Ρωσία για τους φόνους περίπου 100 γυναικών. Λένε ότι είχε δύναμη υπερήρωα και σωματική διάπλαση γίγαντα. Λένε ακόμη ότι κανένα από τα θύματά του, που εικάζεται βέβαια ότι ήταν πολύ περισσότερα από εκείνα που τελικά καταγράφηκαν, δεν κατόρθωσε να γλιτώσει από τα χέρια του. Ο Nikolai Dzhurmongaliev δεν γεννήθηκε στο μυαλό του Wes Craven ή του Stephen King. Ηταν γνήσιο δημιούργημα του ανθρώπινου είδους. Και δεν ήταν καν ο μεγαλύτερος serial killer της ιστορίας. Πριν από αυτόν, φημισμένοι γιατροί χρησιμοποίησαν πύργους με μυστικά δωμάτια για να βασανίσουν τα θύματά τους, ήρωες πολέμου εκμεταλλεύτηκαν τη γοητεία τους για να αποπλανήσουν νεαρά κορίτσια, ευγενείς έκαναν μπάνιο σε αίμα για να διατηρήσουν τη νεότητά τους, πολίτες «υπεράνω πάσης υποψίας» σερβίριζαν στους καλεσμένους τους εθνικά πιάτα με «βάση» τα σώματα των υπηρετών τους...
Στην πορεία βέβαια το «έργο» τους ενέπνευσε μια ολόκληρη βιομηχανία τρόμου που γεννήθηκε για να μας προκαλεί ρίγη στη σπονδυλική στήλη ή για να βοηθήσει να απολαύσουμε την ­ ξαφνικά ­ παράλογη αίσθηση της δικής μας ασφάλειας. Από πού εμπνεύστηκαν οι παραγωγοί κινηματογραφικών ταινιών και βιβλίων θρίλερ αλλά και οι «live» συνεχιστές τους, αν όχι από την ίδια την πραγματικότητα; Από πού αντλήθηκαν οι απίστευτες ιστορίες των κανιβαλισμών, των σοδομισμών, των νεκροφιλιών, των ακρωτηριασμών, αν όχι από τη «διπλανή μας πόρτα»; Πού φώλιασε και καλλιεργήθηκε η ανεξέλεγκτη ικανότητα για «κακό» αν όχι σε έναν «καλό» κόσμο;
Μοιάζει απίθανο βέβαια να πιστέψουμε ότι οι γείτονές μας έχουν ένα κελάρι γεμάτο πτώματα, αλλά μπορούμε να ψάξουμε στο «κελάρι» της ιστορίας για να βρούμε εκείνα ακριβώς τα παραδείγματα που στόλισαν την ιστορία του ανθρώπινου γένους με την περίφημη «σκοτεινή πλευρά» του.
Μπορείτε λοιπόν να δέσετε τις ζώνες σας, να βολευτείτε στις θέσεις σας και να διαλέξετε το είδος που σας αρέσει. Αυτή είναι η ιστορία των μεγαλύτερων κατά συρροή δολοφόνων από καταβολής κόσμου. Δεν θα τους παρουσιάσουμε κατά αλφαβητική σειρά αλλά κατά σειρά μεγαλύτερων και περισσότερων εγκλημάτων. Μια κλίμακα αξιών που άλλωστε θα ικανοποιούσε και τους ίδιους...

Pedro Alonso Lopez
Στην εγκληματική δραστηριότητα του κολομβιανού δολοφόνου επισήμως έχουν καταγραφεί περίπου 300 χτυπήματα. Θεωρείται όμως ότι οι φόνοι που έχει διαπράξει στην πραγματικότητα μπορεί να φτάνουν τον διπλάσιο αριθμό. Ο μεγαλύτερος δολοφόνος στην ιστορία του ανθρώπινου είδους έχει καταγραφεί με το ψευδώνυμο «το τέρας των Ανδεων» και έδρασε ως και τις αρχές του 1980 σε περισσότερες από δύο χώρες της Λατινικής Αμερικής δολοφονώντας κυρίως νεαρά κορίτσια. Το πρώτο θύμα του αποκαλύφθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '80 από μια ξαφνική καταιγίδα και αργότερα αποκάλυψε ο ίδιος περίπου 50 πρόσφατα σκαμμένους τάφους των θυμάτων του. Ο Lopez ισχυρίζεται ότι μόνο στο Περού σκότωσε πάνω από 100 κορίτσια, προτού μεταφέρει τις «δραστηριότητές» του στην Κολομβία και στο Εκουαδόρ όπου σκότωνε περίπου τρία άτομα την εβδομάδα.

Henry Lee Lucas και Ottis Toole
Γνωστοί ως ο σαδιστής βασιλιάς και ο σπεσιαλίστας του πόνου. Περισσότερα από 200 θύματα από την περίοδο του 1976. Ο Lucas (1964-1975) ως παιδί έχασε το ένα μάτι του κατά τη διάρκεια ξυλοδαρμού από τη μητέρα του την οποία αργότερα σκότωσε και βίασε. Μετά από δεκαετή κάθειρξη ξεκίνησε την «καριέρα» του ως ο πλέον σατανικός σαδιστής και νεκρόφιλος δολοφόνος του αμερικανικού έθνους. Μαζί με τον Toole ­ ένα ψυχωσικό τραβεστί που ποτέ δεν μπόρεσε να τιθασεύσει τη λαχτάρα του για ανθρώπινο κρέας ­ αποτέλεσαν θανατηφόρο δίδυμο εκτελώντας πολυάριθμες ανθρωποκτονίες σε 18 πολιτείες των ΗΠΑ. Οταν συνελήφθησαν παραδέχθηκαν περισσότερους από 500 φόνους. Οι κακές γλώσσες βέβαια λένε ότι οι δύο συλληφθέντες φρόντισαν να υπερβάλουν σε σχέση με τις επιδόσεις τους, αφού οι πραγματικοί φόνοι που έκαναν ήταν πολύ λιγότεροι. Ο Lucas εκτελέστηκε στο Τέξας ενώ ο Ottis πέτυχε μετατροπή της θανατικής ποινής του έξι φορές σε ισόβια κάθειρξη λόγω διάγνωσης βαριάς σχιζοφρένειας. Τελικά πέθανε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1996 στη φυλακή. Το «αλατοπίπερο» της ιστορίας είναι ότι ο Lucas είχε προλάβει τις τελευταίες ημέρες της ζωής του να εκδώσει έναν «τσελεμεντέ» με συνταγές μαγειρέματος του ανθρώπινου σώματος.

Η. Η. Holmes
Εδρασε τον περασμένο αιώνα όπου ως γιατρός κατόρθωσε από το επιτυχημένο εμπόριο φαρμάκων να κτίσει μια βίλα 100 δωματίων με μυστικά περάσματα τα οποία ενοίκιαζε στα μετέπειτα θύματά του. Σκότωνε γυναίκες αφού πρώτα τις εξανάγκαζε να του γράφουν τις περιουσίες τους, απήγαγε τους ενοικιαστές του και έκανε πειράματα επάνω τους, αφαιρώντας το δέρμα τους ή ακρωτηριάζοντας τα πτώματά τους για να πειραματιστεί. Στο κάστρο του τελικά βρέθηκαν υπολείμματα 200 ανθρώπων και ο ίδιος συνελήφθη και κρεμάστηκε το 1896.

Gilles de Rais
Γάλλος ήρωας πολέμου του 15ου αιώνα και μέλος της φρουράς της Ζαν ντ' Αρκ που μετέφρασε τις «ηρωικές» επιδόσεις του σε ένα απίστευτο λουτρό αίματος το οποίο και του έδωσε τον χαρακτηρισμό του χειρότερου φονιά της μεσαιωνικής Ευρώπης. Τιμήθηκε με τίτλο τιμής από τον βασιλιά Charles VII και εγκαταστάθηκε σε πύργο της Βρετάνης όπου άρχισε να σκοτώνει κυρίως νεαρά αγόρια τα οποία προηγουμένως σοδόμιζε και βασάνιζε. Επίσης ενδιαφερόταν για τη μαύρη μαγεία και την αλχημεία και όταν τελικά έγινε αντιληπτός ομολόγησε 140 φόνους αλλά εικάζεται ότι θα μπορούσαν να είναι και 300. Απαγχονίστηκε και κάηκε στις 26 Οκτωβρίου του 1440.

Pee Wee Gaskins
Θεωρείται ένας από τους σκληρότερους δολοφόνους της Αμερικής. Το 1969 και έπειτα από συνεχόμενα καψόνια στις φυλακές σκότωσε έναν από τους πλέον διαβόητους κακοποιούς μέσα στο κελί του και βγαίνοντας έξω συνέχισε την εγκληματική δραστηριότητά του. Εκλεβε αμάξια και σκότωνε κυρίως στις παράκτιες λεωφόρους. Στις αρχές της δεκαετίας του '80 ονομάστηκε ο πιο κακός άνθρωπος της Αμερικής μετά τη δολοφονία άλλου συγκατηγορούμενου του σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Εκτελέστηκε το 1991, ενώ οι φόνοι που έκανε (κατά τον ίδιο χωρισμένοι σε σοβαρούς και ασήμαντους) υπολογίζεται ότι φτάνουν τους 200. Επισήμως του έχουν αποδοθεί 100.

Nikolai Dzhurmongaliev
Ο πιο «βιομηχανικός» κανίβαλος της Ρωσίας σκότωσε και σερβίρισε στους καλεσμένους του περισσότερα από 50 θύματα δημιουργώντας «εθνικά» πιάτα. Οταν τον συνέλαβαν ζήτησε δύο γυναίκες υποστηρίζοντας ότι μπορούν να του παρέχουν κρέας για μία περίπου εβδομάδα.
Μισογύνης, με μυαλό μοναχικού λύκου κατά τους ανακριτές του, είχε τη δύναμη του Zan Claude van Damme. Εδρασε στις αρχές του αιώνα και σκότωσε περισσότερες από 100 γυναίκες. Τον αποκαλούσαν και Metal Fang (σιδεροδάχτυλο).

Delfina και Maria de Jesus Gonzales
Λατινοαμερικανές αδελφές που διηύθυναν οίκο ανοχής στο Μεξικό σκοτώνοντας όσες γυναίκες δεν ικανοποιούσαν πια τους πελάτες τους αλλά και όποιον νταβατζή τους ζητούσε χρήματα. Επειτα από έρευνες της αστυνομίας βρέθηκαν στο υπόγειό τους 11 πτώματα ανδρών, 80 γυναικών και αρκετών βρεφών.

Bruno Ludke
Γερμανός εργαζόμενος σε δημόσια πλυντήρια ο οποίος από το 1928 ως το 1943 σκότωσε περίπου 80 γυναίκες. Συνελήφθη από αστυνόμο ναζιστή και εστάλη σε ερευνητικό νοσοκομείο της Βιέννης όπου χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο. Τα εγκλήματα της «δικαιοσύνης» βέβαια δεν ήταν φυσικά μικρότερα των δικών του, αφού τελικά πέθανε σε ένα από τα πειράματα για τα οποία χρησιμοποιήθηκε.

Andrei Chikatilo
Ο Ρώσος Χάνιμπαλ Λέκτορ εκτελέστηκε το 1994 για 52 φόνους παιδιών. Εζησε μια φαινομενικά «ήσυχη» ζωή ως δάσκαλος 500 μίλια από τη Μόσχα. Εβρισκε τα θύματά του σε τρένα και σταθμούς λεωφορείων. Ηταν κανίβαλος και σαδιστής το οποίο αποκαλύφθηκε τελικά το 1982.

Anatoly Onoprienko
Στις 16 Απριλίου του 1996 συνελήφθη ο ουκρανός πρώην φοιτητής και τρόφιμος ψυχιατρείων στο σπίτι της φίλης του όπου βρέθηκε το δωδεκάσφαιρο όπλο με το οποίο είχαν διαπραχθεί περισσότεροι από 40 φόνοι ­ επισήμως του αποδίδονται 52 ­, κοσμήματα και προσωπικά είδη των θυμάτων του. Συνελήφθη έπειτα από ανθρωποκυνηγητό στη Δυτική Ουκρανία για τις δολοφονίες έξι οικογενειών σε απομακρυσμένα σημεία χωριών της περιοχής, μεταξύ του 1989 και του 1995. Σκότωνε και έκλεβε την αυγή σκορπίζοντας τις φωτογραφίες των οικογενειών στο έδαφος του σπιτιού. Ισχυρίστηκε ότι «εσωτερικές φωνές» του μιλούσαν και του έλεγαν να διαπράξει τους φόνους.

Gerald Stano
Γεννήθηκε το 1951 σε περιοχή της Αμερικής και η βαθιά απέχθειά του για τις γυναίκες τον οδήγησε στη διάπραξη 41 φόνων. Οι ανακριτές του λένε ότι τον ενδιέφεραν μόνο τρία πράγματα στη ζωή: τα στερεοφωνικά συγκροτήματα, τα αυτοκίνητα και οι φόνοι. Εκτελέστηκε στην ηλεκτρική καρέκλα το 1983.

Elizabeth Bathoty
Η ουγγαρέζα κόμισσα που έδρασε τον 16ο αιώνα, κάνοντας λουτρά σε αίμα με στόχο να διατηρήσει τη νεότητά της. Γυναίκα διάσημου ούγγρου ήρωα, η ίδια από βασιλική γενιά, ενδιαφερόταν για τη μαύρη μαγεία και για τον σαδισμό. Περισσότεροι από 40 φόνοι νεαρών κοριτσιών αποδίδονται στη δράση της. Εγινε αντιληπτή το 1612 επ' αυτοφώρω κατά τη διάρκεια ενός από τα λουτρά αίματος που έκανε. Λόγω καταγωγής δεν εκτελέστηκε αλλά κλείστηκε σε δωμάτιο του σπιτιού της όπου και πέθανε τρία χρόνια μετά. Οι υπερασπιστές της λένε ότι το ελιξίριο νεότητας επιδρούσε κανονικά επάνω της και πέθανε όταν το στερήθηκε.

Mose Sithole
Ο πιο γνωστός δολοφόνος της Αφρικής συνελήφθη για 38 τουλάχιστον φόνους μεταξύ 1994 και 1995. Φορέας του AIDS, όπως διαπιστώθηκε μετά τη σύλληψή του, σκότωνε γυναίκες για «να τους δώσει ένα μάθημα». Συνελήφθη το 1995, οι αποκαλυπτικές πληροφορίες των φόνων του βιντεοσκοπήθηκαν ερασιτεχνικά από συγκατηγορούμενό του και πέρυσι αναβλήθηκε επ' αόριστον η δίκη του λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας του. Είχε έξι ψευδώνυμα. Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 2.410 ετών!

Donald Harvey
Ερασιτέχνης σατανιστής νοσοκόμος που σκότωνε ασθενείς του από «οίκτο» χρησιμοποιώντας φρικτές ουσίες σε γνωστούς και φίλους, τους οποίους και μόλυνε με ιούς δηλητηριάζοντάς τους. Καταδικάστηκε για 34 φόνους αλλά εικάζεται ότι σκότωσε πάνω από 87 άτομα. Μεταξύ τους ο εραστής του και η οικογένειά του.

John Wayne Gacy
Ο σατανικός κλόουν που ντυνόταν με το κοστούμι του για να διασκεδάσει τα παιδάκια αλλά όταν άφηνε τη δολοφονική φαντασία του να οργιάσει αποκεφάλιζε, βίαζε, ακρωτηρίαζε. Προτίμησή του τα νεαρά αγοράκια. Αποκαλύφθηκε το 1978 στο Ιλινόι της Αμερικής. Τριάντα πτώμα ήταν θαμμέναστον κήπο του, εξηγώντας τα μόνιμα παράπονα της γυναίκας του για τη δυσοσμία του. Μέσα στη φυλακή δημιούργησε έργα ζωγραφικής που εκτέθηκαν στις μεγαλύτερες γκαλερί ενώ εκτελέστηκε το 1994. Σας θυμίζει κάτι από το «It» του Stephen King;
Αυτά μόνο για αρχή. Στους καταλόγους των εγκληματολόγων υπάρχουν δεκάδες αντίστοιχα περιστατικά που μπορούν να δώσουν υλικό για απίστευτες ιστορίες φρίκης...

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου