Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Οι γυναίκες απολαμβάνουν το σεξ στα 40

Οι περισσότερες γυναίκες απολαμβάνουν το σεξ στα 40 και η πιθανότερη εξήγηση που δίνουν οι ερευνητές, είναι ότι «ακούν» τον κτύπο από το βιολογικό τους ρολόι να κουδουνίζει λίγο πριν τις....
τελευταίες γόνιμες στιγμές τους.
Σε νέα μελέτη που έγινε, βρέθηκε πως οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να έχουν σεξουαλικές επαφές και φαντασιώσεις που θα τις ικανοποιήσουν μετά την ηλικία των 30 και λίγο πριν τα 40.
Σύμφωνα με την νέα έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στις ΗΠΑ, αυτό οφείλεται στο βιολογικό συναγερμό για άμεση τεκνοποίηση, αφού το «αναπαραγωγικό παράθυρο» μετά τα 40 συνήθως… κλείνει.
«Αυτή η ενστικτώδης αντίδραση ξεσπά ως αυξημένη διάθεση του οργανισμού για σεξ» επισημαίνει ο καθηγητής Ντέιβιντ Μπας από το Πανεπιστήμιο του Τέξας.
Στο πλαίσιο της μελέτης, οι επιστήμονες χώρισαν σε τρεις ομάδες τις 900 γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα.
Σε αυτές που βρίσκονταν στο απόγειο της γονιμότητάς τους (19-26 ετών), σε αυτές που τα ωάρια μειώνονταν με την πρόοδο της ηλικίας (27-45) και σε αυτές που βρίσκονταν σε φάση εμμηνόπαυσης (27-45 ετών).
Η γυναίκες της ομάδες «27-45 ετών» είχαν εντονότερη σεξουαλική διάθεση,περισσότερες φαντασιώσεις και επί της ουσίας ερωτοτροπούσαν αρκετά συχνά.
Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση Personality and Individual Differences.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου