Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Το λογότυπο των Windows 8 «είναι κλασικό αλλά και μοντέρνο»

Η Microsoft παρουσιάζει


Η Microsoft παρουσίασε το λογότυπο της επόμενης έκδοσης των Windows, εξηγώντας ότι στόχευε σε ένα σχέδιο «κλασικό αλλά και μοντέρνο, απλό αλλά με αυτοπεποίθηση». Το μονόχρωμο μπλε λογότυπο ακολουθεί το στιλ «Metro» τoυ νέου λειτουργικού συστήματος. Δείχνει ένα παράθυρο υπό κλίση δίπλα στο όνομα Windows 8.
Όπως αναφέρει η Microsoft σε εταιρικό ιστολόγιο, βασικός στόχος των σχεδιαστών ήταν να δημιουργήσουν ένα λογότυπο βασισμένο στις καθαρές γραμμές και τα «πλακάτα» χρώματα που συναντάμε συνήθως στις πινακίδες των αεροδρομίων.
Το νέο λογότυπο είναι επίσης «αυθεντικά ψηφιακό» με την έννοια ότι δεν μιμείται την υφή πραγματικών υλικών όπως το γυαλί, το ξύλο ή το πλαστικό.
Τα Windows 8 αναμένεται να φτάσουν στην αγορά εντός του 2012, αν και η Microsoft δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την ημερομηνία κυκλοφορίας.
Στα νέα χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματος περιλαμβάνεται η υποστήριξη των επεξεργαστών ARM που κυριαρχούν στα tablet και τα smartphone, καθώς και η βελτιωμένη υποστήριξη για οθόνες αφής.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου