Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ο δρόμος προς την έξοδο στο κινητό!

Από τον λαβύρινθο ενός δαιδαλώδους εμπορικού κέντρου ή ενός περίπλοκου συγκροτήματος γραφείων υπόσχεται να μας γλιτώσει μια ευρηματική εφαρμογή που ανέπτυξαν οι ειδικοί του Media Lab του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), η οποία σηματοδοτεί κυριολεκτικά τον δρόμο προς την έξοδο.
Η τεχνολογία Guiding Light όπως ονομάζεται αποτελείται από μια εφαρμογή-«πυξίδα» η οποία λειτουργεί σε συνδυασμό με μια έξυπνη «καρφίτσα» που φορά ο χρήστης, εξοπλισμένη με τέσσερις μαγνητικούς αισθητήρες. Η εφαρμογή λειτουργεί με τη βοήθεια ενός προτζέκτορα που εντοπίζεται στα smartphones της Samsung, o οποίος προβάλλει στο πάτωμα φωτεινά βέλη που δείχνουν τον δρόμο προς το σημείο στο οποίο επιθυμεί να πάει ο χρήστης.
Το έξυπνο σύστημα πλοήγησης εσωτερικών χώρων βασίζεται στον χάρτη του κτιρίου, βάσει των διακυμάνσεων που παρατηρούνται στο μαγνητικό του πεδίο.
Προκειμένου να δημιουργήσει τον χάρτη της «διάσωσής» του, ο χρήστης πρέπει να περπατήσει μέσα στον χώρο φορώντας την τεχνολογικά προηγμένη καρφίτσα, η οποία καταγράφει τις αλλαγές στο μαγνητικό πεδίο του χώρου ανάλογα με το τι συναντά στον δρόμο του (ατσάλι στους τοίχους, πάτωμα και ταβάνι). Ο χάρτης στη συνέχεια φορτώνεται στο κινητό. Για να βγει από τον χώρο ο χρήστης οφείλει να φορέσει μια δεύτερη καρφίτσα η οποία «μιλάει» στον χάρτη και προσδιορίζει την ακριβή του θέση. Μόλις καθορίσει στην εφαρμογή το σημείο ακριβώς όπου θέλει να πάει, η συσκευή αρχίζει να προβάλλει στο πάτωμα φωτεινά βέλη που σηματοδοτούν τον δρόμο προς την «ελευθερία».

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου