Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Βουτιές μέσω Google στο Great Barrier Reef


To Great Barrier Reef δεν είναι απλά το μεγαλύτερο και πλουσιότερο κοραλλιογενές οικοσύστημα στο κόσμο. Θεωρείται δικαίως ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά αξιοθέατα του πλανήτη - το μοναδικό ορατό από το διάστημα - έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς για δύτες, ωκεανολόγους και όσους ασχολούνται με την υποβρύχια φωτογραφία.
Αν όμως ένα ταξίδι στην Αυστραλία όπου βρίσκεται ο ύφαλος δεν σας είναι εύκoλο, η Google έχει για εσάς τη δεύτερη καλύτερη λύση.
Πρόκειται για το Catlin Seaview Survey ένα project που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη, να πραγματοποιήσει εικονικές καταδύσεις και να εξερευνήσει τη μαγεία του οικοσυστήματος. Η προσπάθεια αναμένεται να ολοκληρωθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο και όπως ενημέρωσε η εταιρεία πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ρομπότ καταδύσεων, φωτογραφικές μηχανές υψηλής ανάλυσης καθώς και άλλος ειδικος εξοπλισμός προκειμένου να καταγράφουν υποβρύχιες πανοραμικές εικόνες 360° σε βάθος 30-100 μέτρων.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου