Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

H εκρηκτική λάμψη κατά τον οργασμό

Πρώτη μαγνητική απεικόνιση γυναικείου εγκεφάλου σε κορύφωση


Οι Άγγλοι επιστήμονες που πραγματοποίησαν το πείραμα και είδαν τις μαγνητικές απεικονίσεις, δε δίστασαν να το χαρακτηρίσουν «brain symphony». Σαν ένα πολύχρωμο, φωτεινό μουσικό έργο που εκτελείται στον εγκέφαλο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, ο οργασμός στη γυναίκα διεγείρει περισσότερες από 80 περιοχές του εγκεφάλου, όπως διακρίνεται στον μαγνητικό τομογράφο.

Το «πειραματόζωο» στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν μια 54χρονη σεξουαλική θεραπεύτρια που προσφέρθηκε εθελοντικά να καθίσει στον μαγνητικό τομογράφο. Στο βίντεο καταγράφονται τα επίπεδα οξυγόνου του αίματος στον εγκέφαλο. Το κόκκινο χρώμα καταδεικνύει τον εγκέφαλο στη φάση του ερεθισμού, ενώ το κίτρινο το λευκό όταν τη στιγμή κατά την οποία η γυναίκα έρχεται σε οργασμό. Όπως φαίνεται, σε εκείνη τη φάση ολόκληρος ο εγκέφαλος πλημμυρίζει ζωηρόχρωμο φως.

Η διέγερση ξεκινάει με μικρές σπίθες στον αισθητήριο φλοιό, και εξαπλώνεται γρήγορα σχεδόν σε όλες τις εγκεφαλικές περιοχές. Στο μεταιχμιακό τμήμα, εκείνο δηλαδή που αφορά τα συναισθήματα και τη μνήμη, απελευθερώνεται μια χημική ουσία, η οξυτοκίνη, εν πολλοίς υπεύθυνη για τη χρωματική πανδαισία του βίντεο. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι με τη χρήση της μαγνητικής θα βοηθηθούν πολλές γυναίκες που δεν μπορούν να έρθουν σε οργασμό.



Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου