Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Η Google βάζει διαδικτυακή τάξη μετά το θάνατο σου...

Το επέκεινα του Ίντερνετ


Οι καλές αναρτήσεις πάνε στον παράδεισο, αλλά με το Ίντερνετ του κόσμου τούτου τι συμβαίνει; Για να μειώσει την αβεβαιότητα, η Google ξεκίνησε τη λειτουργία εφαρμογής που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν την τύχη που θα έχουν τα στοιχεία τους μετά το θάνατό τους.

Στους ευφημισμούς για το θάνατο προστίθεται έτσι άλλος ένας: Η «Αδράνεια», με την εφαρμογή «Διαχειριστής Αδρανών Λογαριασμών» (inactive account manager).

H εφαρμογή δίνει στους χρήστες διαφορετικές επιλογές για το τι θα συμβεί στο περιεχόμενο των λογαριασμών τους (ιδιωτικό και δημόσιο) σε περίπτωση που ο λογαριασμός μείνει ανενεργός για περίοδο τριών, έξι ή δώδεκα μηνών.

Η υπηρεσία δεν αφορά μόνο τα mail, αλλά και το περιεχόμενο στο Google+, τον blogger, το YouTube και το Picasa, μεταξύ άλλων. Πιθανές επιλογές είναι η πλήρης διαγραφή ή η μεταβίβαση (τμηματικά ή εξ ολοκλήρου) στους οικείους.

Πάντως, η Google δεν θα προβαίνει σε καμία ενέργεια πριν προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον χρήστη σε εναλλακτικό λογαριασμό, ώστε να αποφευχθούν λάθη.


Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου