Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Περίεργες συμπτώσεις...

Μερικά γεγονότα όσες φορές και αν τα διαβάσεις, δεν μπορείς να τα πιστέψεις.. Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικές ιστορίες βγαλμένες απο την ζωή, που θυμίζουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας..

1. Η κατάρα του αμαξιού του James
Το Σεπτέμβριο του 1995, o James Dean σκοτώθηκε σε... ένα τρομερό αυτοκινητιστικό δυστύχημα καθώς οδηγούσε την Porsche του. Μετά το τρακάρισμα, το αμάξι αποδείχτηκε οτι ήταν πολύ γρουσούζικο.

α) Όταν το αυτοκίνητο απομακρύνθηκε απο τον τόπο του ατυχήματος και μεταφέρθηκε σε ένα γκαράζ, η μηχανή γλίστρησε απο το αυτοκίνητο και έπεσε στα πόδια ενός μηχανικού με αποτέλεσμα να χάσει και τα δυο του πόδια.

β) Αργότερα η μηχανή αγοράστηκε απο κάποιον γιατρό που την έβαλε στο δικό του αγωνιστικό αυτοκίνητο και σκοτώθηκε μετά απο λίγο καιρό κατα τη διάρκεια ενος αγώνα. Στον ίδιο αγώνα, σκοτώθηκε ακόμα ένας αυτοκινητιστής στο αμάξι του οποίου υπήρχε ένα εξάρτημα απο το αυτοκίνητο του James Dean.

γ) Όταν η Porsche του James Dean επιδιορθώθηκε, το γκαράζ στο οποίο βρισκόταν καταστράφηκε απο φωτιά.

δ) Κάποια άλλη φορά το αυτοκίνητο παρουσιάστικε στο Sacramento, αλλα έπεσε απο τη βάση του με αποτέλεσμα να σπάσει το ισχίο του ένας έφηβος.

ε) Στο Oregon, το τρέϊλερ στο οποίο βρισκόταν το αυτοκίνητο, έφυγε απο τον κοτσαδόρο και το αμάξι έπεσε πάνω σε μια βιτρίνα.

στ) Τέλος, το 1959 το αμάξι μυστηριοδώς διαλήθηκε σε 11 κομμάτια ενώ στηρίζονταν σε ατσάλινη βάση.


2. Ένα μωρό που έπεσε απο παράθυρο δύο φορές και σώθηκε απο τον ίδιο άνθρωπο
Στο Detroit γύρω στο 1930 μια νεαρή μητέρα θα πρέπει να ευχαριστεί για πάντα έναν άντρα με το όνομα Joseph Figlock. Καθώς ο Figlock περπατούσε στο δρόμο, το μωρό της γυναίκας αυτής έπεσε πάνω στον Figlock, με αποτέλεσμα να ανακοπεί η πτώση και να μην πάθει κακό κανείς απο τους δυο. Ένα χρόνο αργότερα η ίδια ακριβώς σκηνή επαναλήφθηκε με το ίδιο μωρό να πέφτει, απο το ίδιο παράθυρο στο ίδιο άτομο. Και πάλι δεν χτύπησε κανείς απο τους δυο.

3. Μια σφαίρα που έφτασε στον προορισμό της μετά απο χρόνια
Το 1883 ο Henry Ziegland τα χάλασε με την κοπέλα του η οποία απο τη δυστυχία της αυτοκτόνησε. Ο αδελφός της κοπέλας ήταν τόσο εξοργισμένος που κυνήγησε τον Henry και τον πυροβόλησε. Ο αδελφός νόμιζε οτι είχε σκοτώσει τον Henry και στη συνέχεια αυτοκτόνησε και ο ίδιος. Ωστόσο ο Ziegland δεν είχε πεθάνει. Στην πραγματικότητα η σφαίρα του έιχε γρατζουνίσει το πρόσωπο και έιχε σφηνωθεί σε ένα δέντρο. Σίγουρα θεωρούσε τον ευατό του πολύ τυχερό. Κάποια χρόνια αργότερα ο Ziegland αποφάσισε να κόψει το μεγάλο δέντρο το οποίο ακόμα έιχε τη σφαίρα πάνω του. Η δουλεία αυτή του φαινόταν πολύ επίπονη και έτσι αποφάσισε να ανατινάξει το δέντρο με λίγο δυναμίτη. Η έκρηξη προκάλεσε την εξοστράκηση της σφαίρας προς το κεφάλι του Ziegland με αποτέλεσμα να πεθάνει.

4. Δίδυμα αγόρια, δίδυμες ζωές
Η ιστορίες με δίδυμα παιδία και σχεδόν δίδυμες ζωές είναι εκπληκτικές αλλα ίσως όχι όσο των δύο διδύμων απο το Ohio. Τα δίδυμα αδέλφια χωρίστηκαν μετά τη γέννησή τους και υιοθετήθηκαν απο διαφορετικές οικογένειες. Χωρίς να υπάρχει επαφή μεταξύ των οικογενειών, και οι δύο οικογένειες ονόμασαν τα παιδία James. Και οι δύο μεγάλωσαν χωρίς ο ένας να γνωρίζει τον άλλον και όμως και οι δύο ενδιαφέρθηκαν να εκπαιδευτούν για την επιβολή του νόμου, και οι δύο έχουν δεξιότητες στο σχεδιασμό και στην ξυλουργική και παντρεύτικαν και οι δύο γυναίκες με το όνομα Linda. Και οι δύο είχαν γιούς, και ο ένας τον είχε ονομάσει James Alan και ο άλλος James Allan. Και οι δύο δίδυμοι χώρισαν τις γυναίκες τους και μετά παντρεύτηκαν ξανά γυναίκες με το όνομα Betty. Επίσης είχαν σκύλο και οι δύο με το όνομα Toy. 40 χρόνια μετά το αποχωρισμό τους, τα αδέλφια συναντήθηκαν ξανά και ανακάλυψαν τις καταπληκτικές ομοιότητες στη ζωή τους.

5. Ακριβώς όπως το βιβλίο του Edgar Allan Poe
Το δέκατο ένατο αιώνα ο φημισμένος συγγραφέας , Edgar Allan Poe έγραψε ένα βιβλίο με το όνομα “ Η αφήγηση του Άρθουρ Γκόρντον Πυμ” . Έχει θέμα τέσσερις επιζώντες ενός ναυαγίου που ήταν σε μια βάρκα για πολλές μέρες πριν αποφασίσουν να σκοτώσουν και να φάνε τον καμαρότο που το όνομα του ήταν Richard Parker. Κάτι χρόνια αργότερα, το 1884, το πλοίο Mignonette ναυάγησε με μόνο 4 επιζώντες που ήταν σε μια βάρκα για αρκετές μέρες. Τελικά, τα 3 ανώτερα μέλη του πληρώματος, σκότωσαν και έφαγαν τον καμαρότο. Το όνομα του ήταν Richard Parker.

6. Δίδυμοι σκοτώθηκαν στον ίδιο δρόμο με δύο ώρες διαφορά
Το 2002 , 2 εβδομηντάχρονοι δίδυμοι πέθαναν με διαφορά δύο ωρών στον ίδιο δρόμο, σε δύο διαφορετικά ατυχήματα. Ο πρώτος απο τους διδύμους πέθανε όταν τον χτύπησε φορτηγό ενω βρισκόταν στο ποδήλατό του στο Raahe, 600 χιλιόμετρα μακριά απο την πρωτεύουσα Helsinki. Πέθανε μόλις ενάμιση χιλιόμετρο μακριά απο το σημείο που πέθανε κ ο αδελφός του. Ένας αστυνομικός δήλωσε οτι παρόλο που ο δρόμος είναι πολυσύχναστος, δεν γίνονται συχνά ατυχήματα πράγμα που κάνει το γεγονός ακόμα πιο απίστευτο.

7. Τρεις απόπειρες αυτοκτονίας όλες διακόπηκαν απο τον ίδιο μοναχό
Ο Joseph Aigner ήταν ένας γνωστός ζωγράφος τον δέκατο ένατο αιώνα και απ΄οτι φαίνεται δεν ήταν και πολύ χαρούμενος αφού αρκετές φορές προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Όταν ήταν 18 χρονών προσπάθησε να κρεμαστεί αλλα διέκοψε τα σχέδια του λόγο της μυστηριώδης παρουσίας ενός μοναχού. Στην ηλικία των 22 ξαναπροσπάθησε αλλα και πάλι ο ίδιος μοναχός τον διέκοψε. 8 χρόνια αργότερα τον καταδίκασαν σε θάνατο με κρεμάλα, λόγο των πολιτικών του απόψεων. Και πάλι η ζωή του σώθηκε απο την παρέμβαση του ίδιου μοναχού. Στην ηλικία των 68 χρόνων επιτέλους κατάφερε να αυτοκτονήσει χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι. Την κηδεία έκανε ο ίδιος μοναχός το όνομα του οποίου ο Aigner ποτέ δεν έμαθε.

8. Κέρδη απο το Poker στο ανυποψίαστο γιό
Το 1858 ο Robert Fallon πυροβολήθηκε ως πράξη εκδίκησης απο αυτούς που έπαιζαν μαζί του Poker. Ισχυρίστηκαν οτι ο Fallon κέρδισε 600 δολλάρια κλέβοντας. Με την θέση του Fallon άδεια και ενώ κανείς δεν ήθελε να την πάρει γιατί το θεωρούσαν γρουσουζιά , βρήκαν ένα νέο παίκτη για να συνεχίσουν και του φόρτωσαν τα 600 δολλάρια του νεκρού άντρα. Μέχρι να έρθει η αστυνομία να ερευνήσει το φόνο, ο άντρας είχε μετατρέψει τα 600 δολλάρια σε 2200 δολλάρια. Η αστυνομία απαίτησε τα 600 δολλάρια ( που αρχικά κέρδιζε ο Fallon) να πάνε στον πιο κοντινό συγγενή του, και εκεί ανακάλυψαν οτι ο νέος παίκτης ήταν ο γιος του Fallon ο οποίος δεν είχε δεν τον πατέρα του για 7 χρόνια!

9. Μία νουβέλα που περιέγραφε τον κατάσκοπο της διπλανής πόρτας
Όταν ο Norman Mailer ξεκίνησε να γράφει τη νουβέλα του Barbary Shore, δεν είχε σχέδια να περιλάβει έναν Ρώσο κατάσκοπο σαν χαρακτήρα. Καθώς δούλευε πάνω στο βιβλίο του περιέλαβε ένα Ρώσο κατάσκοπο στην Αμερική σαν χαρακτήρα. Όσο προχωρούσε η νουβέλα, ο κατάσκοπος έγινε ο κύριος χαρακτήρας του βιβλίου. Μετά την ολοκλήρωση του βιβλίου το γραφείο μετανάστευσης της Αμερικής, συνέλαβε έναν άντρα που έμενε ακριβώς πάνω απο τον Norman Mailer. Ήταν ο Colonel Rudolf Abel, υποτιθέμενος μεγάλος κατάσκοπος της Ρωσίας που δούλευε στην Αμερική εκείνη την εποχή.

10. Ο Mark Twain και ο κομήτης του Halley.
Ο Mark Twain γεννήθηκε τη μέρα που εμφανίστηκε ο κομήτης του Halley το 1835 και πέθανε τη μέρα της επόμενης εμφάνισής του το 1910. Αυτό το είχε προβλέψει και ο ίδιος το 1909 όταν είπε: “Ήρθα με τον κομήτη του Halley το 1835. Έρχεται ξανά του χρόνου και αναμένω να φύγω μαζί του”.

11. Τρεις ξένοι σε ένα τρένο, με συμπληρωματικά ονόματα
Το 1920 τρεις Άγγλοι ταξίδευαν ξεχωριστά απο το Περού. Τη στιγμή που γνωρίστηκαν ήταν τα μόνα άτομα στο βαγόνι. Η γνωριμία τους τους επιφύλασε μια μεγάλη έκπληξη. Το επίθετο του ενός άντρα ήταν Bingham, του άλλου άντρα Powell και του τρίτου άντρα Bingham – Powell. Τα 3 άτομα δεν είχαν καμιά συγγένεια μεταξύ τους.

12. Δύο αδέλφια σκοτώθηκαν απο τον ίδιο ταξιτζή με ένα χρόνο διαφορά
Το 1975 όταν οδηγούσε το μοτοποδήλατό του στη Βερμούδα, ένας άντρας χτυπήθηκε και πέθανε απο ένα ταξί. Ένα χρόνο αργότερα ο αδελφός αυτού του άντρα πέθανε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Μάλιστα ο άντρας οδηγούσε το ίδιο μοτοποδήλατο με τον αδελφό του και χτυπήθηκε απο το ίδιο ταξί με τον ίδιο οδηγό και στο ταξί βρισκόταν ο ίδιος πελάτης που υπήρχε και στον θάνατο του πρώτου αδελφού!

13. Ανταλλαγή ευρημάτων σε ξενοδοχείο
Το 1953 ο τηλεοπτικός ρεπόρτερ, Irv Kupcinet βρίσκονταν στο Λονδίνο για να καλύψει την ενθρόνιση της βασίλισσας Ελισάβετ Β. Σε ένα απο τα συρτάρια του δωματίου του, στο Savoy βρήκε κάτι αντικείμενα που απο την ταυτοποίησή τους ανήκαν σε κάποιον άντρα με το όνομα Harry Hannin. Συμπτωματικά ο Harry Hannin, ένας αστέρας του μπάσκετ απο τους Harlem Globetrotters ήταν καλός φίλος του Kupcinet. Αλλα η ιστορία έχει κ άλλες συμπτώσεις. Μόλις 2 μέρες αργότερα και πριν προλάβει να πει στον Hannin για τα ευρήματά του, ο Kupcinet έλαβε ένα γράμμα απο τον Hannin. Στο γράμμα αυτό ο Hannin του είπε πως ενώ βρισκόταν σε ένα ξενοδοχείο στο Παρίσι, σε ένα απο τα συρτάρια του δωματίου του βρήκε μια γραβάτα με όνομα του Kupcinet πάνω.

14. Δύο κύριοι Bryson, ένα δωμάτιο ξενοδοχείου
Κατα τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού γύρω στο 1950 , ο κύριος George D. Bryson σταμάτησε και ζήτησε ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο Brown Hotel στο Louisville του Kentucky. Αφού πήρε το κλειδί για το δωμάτιο 307, σταμάτησε στο ταχυδρομείο του ξενοδοχείου για να δει αν έχει κανένα γράμμα. Πράγματι υπήρχε ένα γράμμα γιαυτόν του είπε η κοπέλα στο ταχυδρομείο και του έδωσε ένα φάκελο που είχε ως παραλήπτη τον κύριο George D. Bryson στο δωμάτιο 307. Το περίεργο είναι οτι το γράμμα δεν ήταν για τον ίδιο αλλα για τον προηγούμενο ένοικο του δωματίου που είχε το όνομα George D. Bryson.

15. Δίδυμα αδέλφια, ίδια καρδιακή προσβολή
Ο John και ο Arthur Mowforth ήταν δίδυμοι που ζούσαν περίπου 80 χλμ μακριά μεταξύ τους, στη Μεγάλη Βρετανία. Το βράδυ τις 22 Μαϊου το 1975 και οι δύο αρρώστησαν άσχημα απο πόνους στο στήθος. Οι οικογένειες των δύο αντρών δεν γνώριζαν για την αρρώστια του άλλου άντρα. Και οι δύο μεταφέρθηκαν σε ξεχωριστά ξενοδοχεία περίπου την ίδια ώρα, και πέθαναν την ίδια ώρα λίγο αργότερα.

16. Μια νουβέλα που προέβλεψε την κατάληξη του Τιτανικού και μια ακόμα παρόμοια κατάσταση
Ο Morgan Robertson το 1898 έγραψε το ”Futility”. Περιέγραφε το παρθενικό ταξίδι ενός υπερατλαντικού υπερπολυτελούς πλοίου με το όνομα Titan. Παρόλο που θεωρούσαν οτι είναι αβύθιστο, πέφτει πάνω σε ένα παγόβουνο και τελικά βουλιάζει με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι. Το 1912, ο Τιτανικός ένα υπερατλαντικό υπερπολυτελές πλοίο που το θεωρούσαν αβύθιστο, πέφτει πάνω σε παγόβουνο και βουλιάζει με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους στο παρθενικό του ταξίδι. Στο βιβλίο, ο μήνας του ναυαγίου ήταν Απρίλιος, όπως και στα πραγματικά γεγονότα. Υπήρχαν 3000 επιβάτες και 24 ναυαγοσωστικές λέμβοι στο βιβλίο, 2207 και 20 αντίστοιχα , στην πραγματικότητα. Μήνες μετά το συμβάν με τον Τιτανικό, ένα φορτηγό πλοίο ταξίδευε στα ομιχλώδη νερά του ατλαντικού, με μόνο ένα νεαρό αγόρι να επιβλέπει. Σκέφτηκε οτι κάπου εκεί κοντά είχε βουλιάξει και ο Τιτανικός και πανικοβλήθηκε με τη σκέψη του ονόματος του πλοίου του που ήταν Titanian. Με πανικό να τον κυριεύει σήμανε το συναγερμό. Το πλοίο σταμάτησε πάνω στην ώρα. Ένα παγόβουνο ξεπρόβαλε πίσω απο την ομίχλη. Ο Titanian σώθηκε.

17. Μια συγγραφέας βρήκε το βιβλίο των παιδικών της χρόνων
Καθώς η συγγραφέας Anne Parrish έψαχνε σε ένα βιβλιοπωλείο στο Παρίσι, το 1920, έπεσε πάνω σε ένα βιβλίο που ήταν ένα απο τα αγαπημένα της στα παιδικά της χρόνια -το Jack Frost and Other Stories . Πήρε το βιβλίο και το έδειξε στον σύζυγό της λέγοντας του οτι το θυμόταν απο τα παιδικά της χρόνια. Ο άντρας της πήρε το βιβλίο, το άνοιξε, και στην πρώτη σελίδα έγγραφε “ Anne Parrish,209 N. Weber Street, Colorado Springs.” Ήταν το ίδιο το βιβλίο της Anne.

18. Η πουτίγκα δαμάσκηνο του συγγραφέα
Το 1805 στο Γάλλο συγγραφέα Émile Deschamps προσφέρθηκε πουτίγκα δαμάσκηνο απο τον άγνωστο γιαυτον Monsieur de Fortgibu. 10 χρόνια αργότερα βρήκε σε ένα μενού ενος εστιατορίου την πουτίγκα δαμάσκηνο και ήθελε να παραγγείλει λίγο αλλα ο σερβιτόρος του είπε οτι το τελευταίο πιάτο ήδη το έχουν δώσει σε κάποιον πελάτη που όπως αποδείχτηκε ήταν ο de Fortgibu. Πολλά χρόνια αργότερα, το 1832, ο Émile Deschamps ήταν σε κάποιο δείπνο και του πρόσφεραν πουτίγκα δαμάσκηνο για μια ακόμα φορά. Θυμήθηκε το τελευταίο περιστατικό και είπε στους φίλους του οτι μόνο ο de Fortgibu έλειπε για να ολοκληρώσει το σκηνικό. Εκείνη τη στιγμή, ο πλέον γέρος de Fortgibu μπαίνει στο δωμάτιο.

19. Ο σωσίας του βασιλιά Umberto του πρώτου
Στη Monza της Ιταλίας, ο βασιλιάς Umberto Α πήγε σε ένα μικρό εστιατόριο για δείπνο συνοδευόμενος απο τον προσωπικό του βοηθό, τον στρατηγό Emilio Ponzia- Vaglia. Όταν ο ιδιοκτήτης πήρε την παραγγελία του βασιλιά Umberto, ο βασιλιάς πρόσεξε οτι αυτός και ο ιδιοκτήτης ήταν ίδιοι και σωματικά και στο πρόσωπο. Άρχισαν τότε να συζητάνε για τις εντυπωσιακές ομοιότητες ανάμεσά τους και ανακάλυψαν ακόμα περισσότερες ομοιότητες.

α) Και οι δύο γεννήθηκαν την ίδια μέρα, την ίδια χρονιά (14 Μαρτίου το 1844).

β) Και οι δύο γεννήθηκαν στην ίδια πόλη.

γ) Και οι δύο παντρεύτηκαν γυναίκες με το ίδιο όνομα, Μαργαρίτα.

δ) Ο ιδιοκτήτης άνοιξε το εστιατόριο την ίδια μέρα που ο στέφτηκε βασιλιάς ο Umberto.

ε) Στις 29 Ιουλίου το 1900, ο βασιλιάς πληροφορήθηκε οτι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου είχε πεθάνει απο πυροβολισμό και ενώ εξέφραζε τα συλλυπητήριά του, δολοφονήθηκε απο κάποιον αναρχικό.

20. Η 21 του μήνα, μια κακιά μέρα για τον βασιλιά Louis τον δέκατο έκτο
Όταν ο βασιλιάς Louis ο δέκατος έκτος της Γαλλίας ήταν παιδί, πληροφορήθηκε απο κάποιον αστρολόγο να είναι πάντα σε επιφυλακή στις 21 του κάθε μήνα. Ο Louis ήταν τόσο τρομοκρατημένος απο αυτό που ποτέ δεν έκανε δουλείες εκείνη τη μέρα. Δυστυχώς όμως δεν ήταν πάντα σε επιφυλακή. Στις 21 Ιουνίου του 1791, μετά τη Γαλλική επανάσταση, ο Louis και η βασίλισσα συνελήφθησαν στις Varennes ενώ προσπαθούσαν να φύγουν απο τη Γαλλία. Στις 21 Σεπτεμβρίου του 1791 στη Γαλλία καταργήθηκε ο θεσμός της βασιλείας και αυτοανακηρύχθηκε δημοκρατία. Τέλος στις 21 Ιανουαρίου του 1793 ο βασιλιάς Louis εκτελέστηκε.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου