Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Επεκτείνεται η υπηρεσία Google Fiber

Πρόσβαση στο διαδίκτυο σε υπερύψηλες ταχύτητες θα μπορούν να έχουν σύντομα οι κάτοικοι του Όστιν, στο Τέξας των ΗΠΑ.
Η Google ανακοίνωσε την επέκταση της υπηρεσίας Google Fiber πέρα από το Κάνσας Σίτυ που είχε ξεκινήσει να προσφέρεται τον προηγούμενο χρόνο.

Η υπηρεσία περιλαμβάνει πρόσβαση στον Ιστό με ταχύτητες που αγγίζουν το 1Gbps (!) καθώς και IPTV με πρόσβαση σε σχεδόν 200 κανάλια υψηλής ανάλυσης.

Στην ιστοσελίδα της Google, αναρτήθηκε πρόσκληση προς τους πολίτες του Όστιν να εγγραφούν στη νέα υπηρεσία, η οποία ωστόσο δεν είναι ακόμη ενεργοποιημένη. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Όστιν, Λι Λέφινγκουελ σημείωσε ότι η έναρξη του προγράμματος αναμένεται στα μέσα του 2014.

«Είμαστε σίγουροι ότι οι πολίτες του Όστιν θα απολαύσουν τη νέα υπηρεσία και αισθανόμαστε περήφανοι για την υποδοχή που τύχαμε στο Τέξας» δήλωσε ο Μάιλο Μέντιν, αντιπρόεδρος της Google Fiber.

Υπολογίζεται ότι το κόστος απόκτησης της υπηρεσίας στο Όστιν θα κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με το κόστος στο Κάνσας Σίτυ. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό το ύψος των χρημάτων που απαιτούνται για την απόκτηση του ταχύτατου δικτύου οπτικών ινών στο Όστιν.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου