Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Το υποβρύχιο «ταξίδι» μιας σφαίρας

Αμερικανός ειδικός όπλων κατέγραψε καρέ-καρέ την πορεία της μέσα στο νερό


Δείτε το εντυπωσιακό υποβρύχιο βίντεο

Το όπλο τοποθετείται κάτω από το νερό, η σκανδάλη πατιέται και ένα «μπαλόνι» αέρα απελευθερώνεται στιγμιαία για να διαλυθεί αμέσως μετά από τους κυματισμούς του νερού.
Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο ερευνητικό πείραμα αλλά για υποβρύχιες δοκιμαστικές βολές που πραγματοποιεί στην πισίνα του ο Άντριου Τουόχι, πρώην στρατιωτικός. Το ενδιαφέρον φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό παρουσιάζεται μέσα από το προσωπικό του μπλογκ Vuurwapen (που στα ολλανδικά σημαίνει «όπλα»). Ο ίδιος έχει συνεργαστεί με διάφορες εταιρείες όπλων ως τεχνικός σύμβουλος, πραγματοποιώντας δοκιμές και συγκριτικά τεστ μεταξύ διαφόρων μοντέλων όπλων.


Μέσα από την πρωτότυπη ανάρτησή του, ο Τουόχι ήθελε να παρουσιάσει το «ταξίδι» της σφαίρας μέσα στο νερό. Κατόπιν δοκιμών με όπλα διαφορετικού τύπου, ο ίδιος κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι αμέσως μετά το πάτημα της σκανδάλης δημιουργείται στο νερό ένας «κυκλώνας» με διάρκεια ζωής μόλις λίγων δευτερολέπτων, προτού η σφαίρα πέσει στον πυθμένα της πισίνας, απελευθερώνοντας ένα «σμήνος» από μπουρμπουλήθρες που στη συνέχεια κατευθύνονται προς την επιφάνεια του νερού.
Η καταγραφή της «βουτιάς» ενός πυροβολισμού πραγματοποιήθηκε με μια υποβρύχια φωτογραφική μηχανή Pentax Optio WG-2, με δυνατότητα εγγραφής 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Απρόβλεπτη εξέλιξη
Ο Τουόχι είδε το όλο εγχείρημα και λίγο… καλλιτεχνικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντίσταση του νερού κατά τον υποβρύχιο πυροβολισμό προκαλεί το άνοιγμα της σφαίρας δημιουργώντας ένα τέλειο… λουλούδι! Μάζεψε λοιπόν το εκρηκτικό «μπουκέτο», το διακόσμησε με πολύτιμους λίθους και το δώρισε στη μητέρα του.
 

«Ξεκίνησα να κάνω συλλογή από πολύτιμους λίθους όταν ήμουν 10 ετών. Ανακάλυψα λοιπόν στη συλλογή μου μερικούς λίθους που ταίριαζαν τέλεια στο κέντρο των ''λουλουδιών'' που είχαν δημιουργηθεί κατά τους υποβρύχιους πυροβολισμούς» εξηγεί ο Τουόχι στο μπλογκ του.


Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου