Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ο προσωπικός σας «γυμναστής» σε ένα βραχιόλι

Πριν από λίγα χρόνια, η εταιρεία Lark Technologies παρουσίασε ένα πρωτότυπο προϊόν το οποίο σας βοηθούσε να παρακολουθήσετε την διάρκεια και την ποιότητα ύπνου σας. Το Lark αποτελούταν από ένα βραχιόλι με ενσωματωμένο επιταχυνσιόμετρο που μπορούσε να μετρήσει τις κινήσεις σας κατά τη διάρκεια του ύπνου και να προσφέρει αναλυτικά στατιστικά καθώς και ένα «έξυπνο» ξυπνητήρι.

Πρόσφατα η εταιρεία παρουσίασε τον διάδοχο του Lark το οποίο θα κάνει πολύ περισσότερα. Το Larklife θα μετράει την ώρα που κοιμάστε, το τι τρώτε και το πόσο αθλείστε και θα χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για να σας βοηθήσει να πάρετε καλύτερες αποφάσεις για την ζωή σας και την υγεία σας.

Το βραχιόλι διαθέτει έναν κεντρικό πυρήνα με επιταχυνσιόμετρο τριών αξόνων προκειμένου να παρακολουθεί τις κινήσεις σας. Διαθέτει ακόμα οκτώ led και μια εφαρμογή για iPhone που αναλαμβάνει την συλλογή και την ανάλυση των δεδομένων. Τροφοδοτείται από μπαταρία που βρίσκεται μέσα στο λουράκι, ενώ το πακέτο θα περιλαμβάνει δυο λουράκια, ένα για ημερήσια χρήση και ένα πιο μαλακό για τον ύπνο.

Το επιταχυνσιόμετρο αναλαμβάνει να παρακολουθεί τις κινήσεις σας ώστε να μετρά τον χρόνο που αθλείστε, ενώ το Larklife θα έχει την δυνατότητα να ξεχωρίζει διαφορετικούς τύπους άσκησης όπως για παράδειγμα το χαλαρό περπάτημα, το τρέξιμο ή την ποδηλασία. Όπως συνέβαινε και με την πρώτη έκδοση του Lark, το βραχιόλι μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί και κατά την διάρκεια του ύπνου, ώστε μέσω των κινήσεων σας να υπολογίσει το στάδιο του ύπνου στο οποίο βρίσκεστε, τον χρόνο που παραμένετε σε «βαθύ» ύπνο και την συνολική διάρκεια και ποιότητα του ύπνου σας.

Χρησιμοποιεί επίσης το ίδιο έξυπνο σύστημα προκειμένου να σας ξυπνήσει σε ελαφρύ ύπνο, χρονικό σημείο που όχι μόνο είναι πιο εύκολο να ξυπνήσετε, αλλά συνήθως ξυπνάτε αναζωογονημένοι και χωρίς να νοιώθετε καθόλου κούραση. Εάν για παράδειγμα βάλετε ξυπνητήρι στις 08:00, το LarkLife θα ξεκινήσει να παρακολουθεί τις κινήσεις σας από τις 07:30 και μόλις ανακαλύψει ότι βρίσκεστε σε ελαφρύ ύπνο θα χτυπήσει αμέσως.

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή του βραχιολιού στο smartphone σας μπορείτε να «εισάγετε» την ώρα των γευμάτων σας ώστε να υπολογίζεται η κατανάλωση θερμίδων, ενώ υπάρχει ακόμα και η δυνατότητα ειδοποιήσεων. Το Larklife θα σας ενημερώνει απευθείας στο κινητό σας εάν τυχόν ξεφύγετε από το συνηθισμένο σας πρόγραμμα, αν παραμείνετε καθισμένοι για αρκετή ώρα, αν πρέπει να φάτε ή αν η ποιότητα του ύπνου σας είναι μειωμένη.

Η Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Lark, Julia Hu δήλωσε πως το βραχιόλι έχει σχεδιαστεί για να κάνει εύκολη και προσιτή την παρακολούθηση των συνηθειών και της υγείας όσων δεν είναι κορυφαίοι αθλητές ή δεν προσέχουν τον εαυτό τους. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα κάποια επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του Larklife, η εταιρεία όμως υποστηρίζει πως θα είναι διαθέσιμο πριν το τέλος του χρόνου στην τιμή των 149.99 δολαρίων.



Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου