Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Οι 10 πιο μικρές χώρες του κόσμου: Από την Έδρα του Θεού μέχρι το Ναουρού

Το νησάκι της παραπάνω φωτογραφίας μπορεί να είναι της φαντασίας μας, αλλά δεν είναι μακριά από την αλήθεια. Έξι από μικρότερες χώρες του κόσμου είναι νησιωτικά έθνη.
1. Μαλδίβες

Επί του παρόντος, η κύρια ανησυχία για τις Μαλδίβες είναι η αλλαγή του κλίματος και η αύξηση της στάθμης της θάλασσας.
2. Σεϋχέλλες

Το αρχιπέλαγος των Σεϋχελλών με πάνω από 100 τροπικά νησιά θεωρείται μερίδιο της Αφρικής. Πρωτεύουσα είναι η μεγαλύτερη πόλη Βικτώρια.
3. Saint Kitts and Nevis

Τα νησάκια Saint Kitts and Nevis θεωρούνται η μικρότερη χώρα της αμερικανικής ηπείρου με βάση την έκταση. Βρίσκονται στην Καραϊβική θάλασσα μεταξύ Πουέρτο Ρίκο και Τρινιντάντ & Τομπάγκο.
4. Τα νησιά Μάρσαλ

Τα νησιά Μάρσαλ βρίσκονται περίπου στα μισά του δρόμου μεταξύ της Χαβάης και της Αυστραλίας.
5. Λιχτενστάιν

Το Λιχνεστάιν βρίσκεται στις Άλπεις μεταξύ της Ελβετίας και της Αυστρίας. Οι 36.000 κάτοικοί του μένουν ήσυχοι, ακέραιοι και ανεξάρτητοι δίπλα στον ποταμό Ρήνο από το 1806.
6. Σαν Μαρίνο

Το Σαν Μαρίνο στο όρος Titano στη βόρεια-κεντρική Ιταλία αποτελεί το σπίτι 32.000 κατοίκων. Η χώρα ισχυρίζεται ότι είναι η παλαιότερη στην Ευρώπη, καθώς ιδρύθηκε τον τέταρτο αιώνα.
7. Τουβαλού

Το Τουβαλού είναι ένα μικρό νησί που βρίσκεται στην Ωκεανία, περίπου στα μισά του δρόμου μεταξύ του κράτους της Χαβάης και της Αυστραλίας.
8. Ναουρού

Το Ναουρού είναι ένα πολύ μικρό νησιωτικό έθνος που βρίσκεται στον Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό στην περιοχή της Ωκεανίας.
9. Μονακό

Το Μονακό είναι η δεύτερη μικρότερη χώρα στον κόσμο και βρίσκεται ανάμεσα στην νοτιοανατολική Γαλλία και τη Μεσόγειο. Εχει μόνο μία πόλη, το διάσημο θέρετρο Μόντε Κάρλο.
10. Βατικανό

H Πόλη του Βατικανού, η Έδρα του Θεού περιφραγμένη στη Ρώμη. Θεωρείται εκκλησιαστικής κυβέρνησης και αρχηγός του κράτους είναι ο Πάπας.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου