Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012

Ψάρι «κολυμπούσε» σε ανθρώπινο σώμα

Γιατροί αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν βρογχοσκόπιο, προκειμένου να αφαιρέσουν από το σώμα ενός μικρού παιδιού, ψάρι το οποίο ήταν ζωντανό.

Το ψάρι έχει κολλήσει στον πνεύμονα

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Ινδία. Το ψάρι είχε κολλήσει στους πνεύμονες του Ανίλ Μπαρέλα. Ο μικρός κατάπιε κατά λάθος το ψάρι μήκους εννιά εκατοστών, καθώς έπαιζε με τους φίλους του στην άκρη του ποταμού, της περιοχής Καργκόν, στην πολιτεία της Μαντία Πράντες.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, το φαινόμενο αυτό είναι συχνό για τα παιδιά της περιοχής, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση το ψάρι ακολούθησε λανθασμένη πορεία και κόλλησε στον αριστερό πνεύμονα του 12χρονου.

Ο μικρός Ανίλ ένιωσε έντονους πόνους, άρχισε να ανασαίνει με δυσκολία και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν πως το οξυγόνο στο αίμα του είχε μειωθεί δραματικά και μετά από ακτινολογικό έλεγχο βρήκαν την αιτία.Η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο μικρός ήταν διάρκειας 45 λεπτών και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. «Το ψάρι ήταν ζωντανό, ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης.«Αφού το αφαιρέσαμε με το βρογχοσκόπιο, απελευθερώθηκαν οι πνεύμονες του παιδιού», σχολίασε ο δρ. Πράμοντ Τζαβάρ, που συνάντησε για πρώτη φορά τέτοιο περιστατικό στην 20ετή σταδιοδρομία του.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου