Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

«Σούπερ γιαγιά» ανέβηκε στο Έβερεστ στα 73 της!

Η Γιαπωνέζα Tamae Watanabe δεν δείχνει σε καμία περίπτωση να έχει «συμφιλιωθεί» με την ηλικία της, ενώ στην προτροπή όλων να μένει στο σπίτι κάνοντας κάποιο εργόχειρο, εκείνη… σκαρφαλώνει στις ψηλότερες κορυφές του κόσμου! Πιο συγκεκριμένα, η 73χρονη «σούπερ γιαγιά» έσπασε πριν από λίγες μέρες το ρεκόρ ως «η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο που ανέβηκε στο Έβερεστ».

"Σούπερ γιαγιά" ανέβηκε στο Έβερεστ στα 73 της!

Η τολμηρή Tamae έφτασε στα 8.850 μέτρα μαζί με τέσσερα μέλη της ομάδας του Συλλόγου «China Tibet Mountaineering Association», ενώ η εν λόγω είδη έκανε αμέσως το γύρο του κόσμου, προκαλώντας ιδιαίτερη εντύπωση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εν λόγω «γιαγιά» έσπασε προηγούμενο δικό της ρεκόρ, το οποίο είχε πετύχει 10 χρόνια νωρίτερα, στην ηλικία των 63 ετών. «Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές. Άλλωστε ο Μάιος είναι ο ιδανικός μήνας για κάποιον που θέλει να αναρριχηθεί στο Έβερεστ.

"Σούπερ γιαγιά" ανέβηκε στο Έβερεστ στα 73 της!

Η εμπειρία είναι μοναδική είτε κάνεις κάποιο ρεκόρ είτε όχι», λέει με υπερηφάνεια η Tamae σχετικά με τον «άθλο» της, ενώ ο αρχηγός της ομάδας κ. Ang Tshering συμπληρώνει: «Δεν το βάζει εύκολα κάτω παρά τις προτροπές της οικογένειάς της να σταματήσει τα επικίνδυνα σπορ! Πραγματικά το λέει η καρδιά της και νομίζω βάζει σε όλους μας τα γυαλιά… Θέλει να είναι μια γιαγιά διαφορετική από τις άλλες και -νομίζω- το πετυχαίνει και με το παραπάνω. Είναι παράδειγμα προς μίμηση για το θάρρος, την υπομονή και την επιμονή της».

"Σούπερ γιαγιά" ανέβηκε στο Έβερεστ στα 73 της!

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου