Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Χταπόδι κάνει «τζετ σκι» πάνω σε δελφίνι

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε την εντυπωσιακή σκηνή
Χταπόδι κάνει «τζετ σκι» πάνω σε δελφίνι
Το δελφίνι βουτάει στα νερά του Αμβρακικού έχοντας αγκιστρωμένο το χταπόδι πάνω του Πηγή Joan Gonzalvo, Tethys Research Institute

Μια σπάνια σκηνή κατέγραψε με τη φωτογραφικής της μηχανή η επικεφαλής ενός ερευνητικού προγράμματος που λαμβάνει χώρα στο Ιόνιο. Ο Ζοάν Γκονσάλβο φωτογράφισε έξω από τις ακτές του μικρού νησιού Κάλαμος στον Αμβρακικό Κόλπο τις βουτιές ενός ρινοδέλφινου που «κουβαλάει» μαζί του ένα χταπόδι.

Το χταπόδι ταξιδεύει με το δελφίνι έχοντας αγκιστρωθεί στην κοιλιά του. Οι ερευνητές εικάζουν ότι το δελφίνι εντόπισε το χταπόδι και προσπάθησε να το φάει αλλά το χταπόδι αντιστάθηκε και κατάφερε να αγκιστρωθεί σε ένα ασφαλές για αυτό σημείο του σώματος του δελφινιού για να γλιτώσει.

Ο Γκονσάλβο είναι υπεύθυνος του Ionian Dolphin Project, ενός ερευνητικού προγράμματος που αποτελεί μέρος των προγραμμάτων του Ερευνητικού Ινστιτούτου Tethys. Το Ερευνητικό Ινστιτούτο Tethys δημιουργήθηκε στην Ιταλία πριν από 25 χρόνια και μελετά τα θαλάσσια κήτη στη Μεσόγειο και ειδικότερα στις περιοχές της Αδριατικής και του Ιονίου.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου