Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

«Λάιτ» ψυχαγωγία στον αέρα

Στην αντικατάσταση του συστήματος ψυχαγωγίας της με iPad της Apple προχώρησε η θυγατρική αεροπορική εταιρεία της Singapore Airlines, Scoot Pte. Προς μεγάλη τους έκπληξη οι υπεύθυνοι της εταιρείας διεπίστωσαν ότι, πέρα από χρήματα, γλίτωναν περίπου δύο τόνους στο συνολικό βάρος των αεροσκαφών του στόλου της.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Κάμπελ Γουίλσον, η τεχνολογική στροφή από τις τηλεοράσεις προς τις εύχρηστες ταμπλέτες βοήθησε στο ψαλίδισμα κατά 7% του βάρους των αεροσκαφών, παρ' ό,τι η εταιρεία κατάφερε να χωρέσει στις καμπίνες της 40% περισσότερα καθίσματα!
Οι «ιπτάμενες» ταμπλέτες θα είναι εξοπλισμένες με μια σειρά ταινίες, μουσικά κομμάτια, ηλεκτρονικά παιχνίδια και τηλεοπτικά προγράμματα για την ψυχαγωγία των επιβατών.
Οπως ξεκαθαρίζουν ωστόσο οι υπεύθυνοι της εταιρείας, τα iPad θα διατίθενται δωρεάν για τους επιβάτες των διακεκριμένων θέσεων, ενώ εκείνοι της οικονομικής θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 17 δολαρίων - δηλαδή περίπου 14 ευρώ - για να καταφέρουν να χαϊδέψουν την έξυπνη ταμπλέτα.
Μέχρι στιγμής η «λάιτ» ψυχαγωγία έχει υιοθετηθεί σε τέσσερα αεροσκάφη της Scoot Pte, ενώ στόχος είναι να επεκταθεί σε άλλα 14 μέσα στα επόμενα χρόνια.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου