Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

Οι 10 κορυφαίες ιστοσελίδες στον κόσμο


Άραγε αν σε ρωτούσαν τα δέκα κορυφαία site στον κόσμο, θα μπορούσες να τα βρεις; Με περίπου μισό περίπου δισεκατομμύριο(!) ιστοσελίδες στον παγκόσμιο ιστό το να βρίσκεσαι στις δέκα πρώτες είναι σίγουρα άθλος. Από την άλλη όταν μιλάμε για μεγαθήρια που ακούν στο όνομα Google και Facebook, μάλλον δεν εκπλήσσεται κανείς!

Νο 1 - Google (google.com / 1998)

Η θρυλική -πλέον- μηχανή αναζήτησης είναι το site που προτιμούν οι περισσότεροι χρήστες στον κόσμο. Τι σημαίνει όμως να είσαι το μεγαλύτερο website του κόσμου; Πρώτα απ' όλα, το 50% των απανταχού χρηστών του Internet επισκέπτονται το Google κάθε μέρα! Από τα 2,3 δισεκατομμύρια χρηστών του Διαδικτύου, υπολογίζεται ότι επισκέπτονται καθημερινά τη μηχανή αναζήτησης περίπου 950 εκατ. άνθρωποι. Κάθε μέρα! Και βέβαια αυτό μεταφράζεται για την Google σε έσοδα 38 δισ. δολαρίων και κέρδη 9,7 δισ.

Νο 2 - Facebook (facebook.com / 2004)

Το γεγονός ότι το Facebook είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου δεν αποτελεί έκπληξη. Έκπληξη αποτελούν όμως τα νούμερά του! Χθες, για παράδειγμα, το 45% των χρηστών του Internet παγκοσμίως μπήκε στο Facebook, κάνοντας το url «facebook.com» το δημοφιλέστερο του κόσμου (αφού η Google διαθέτει πάμπολλες υπηρεσίες και μία μόνο εξ αυτών είναι η «google.com»). Το μαγικό νουμεράκι του Facebook είναι 900 εκατ. χρήστες, που φέρνουν στον κολοσσό της κοινωνικής δικτύωσης έσοδα 3,7 δισ. και κέρδη 1 δισ.

Νο 3 - YouTube (youtube.com / 2005)

Για τα βιντεάκια τα καλά μπαίνεις στο YouTube (ιδιοκτησίας Google) και δεν είσαι ο μόνος: περισσότερα από 4 δισ. videos προβάλλονται κάθε μέρα στο δημοφιλές video hosting site! Θες και το εκπληκτικότερο δεδομένο για το YouTube; Δεν είναι κερδοφόρο! Και χωρίς την υποστήριξη της Google, το YouTube -όπως είναι τώρα- δεν θα ήταν βιώσιμο αν και τα έσοδα του είναι πολύ σημαντικά.

Νο 4 - Yahoo! (yahoo.com / 1995)

Το Yahoo! παραμένει η δεύτερη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης, με το 1/5 των χρηστών να κάνουν μια στάση την ημέρα. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη και τις ειδησεογραφικές δραστηριότητές του, το Yahoo! έχει μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο του Διαδικτύου ακόμη και από την Google! Γι' αυτό άλλωστε  έχει έσοδα 5 δισ. δολάρια και κέρδη 1 δισ.

Νο 5 - Baidu (baidu.com / 2000)

Το Baidu είναι το πιο δημοφιλές site και μηχανή αναζήτησης της Κίνας κι αυτό φτάνει να το κατατάξει πέμπτο στην παγκόσμια κατάταξη. Το λένε «το κινέζικο Google» κι όχι άδικα, αφού αφήνει το Google China (google.com.hk) στη 19η θέση του κόσμου. Το 78% των κινέζων χρηστών το προτιμούν, περίπου 210 εκατ. άνθρωποι. Γι' αυτό και έχει έσοδα 3 δισ. δολάρια και κέρδη 1,5 δισ.

Νο 6 - Wikipedia (wikipedia.org / 2001)

Σύμφωνα με τη Wikipedia, η Wikipedia ανήκει στο Wikimedia Foundation, ένα μη-κερδοσκοπικό σωματείο, αλλά κάποιος πρέπει να πληρώνει για τη «Free Encyclopedia», τη μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια στην ανθρώπινη ιστορία! Ένας συνδυασμός εκατομμυρίων δολαρίων σε δωρεές και εκατομμυρίων ωρών εθελοντικού γραψίματος αποτελούν το ηλεκτρονικό θαύμα της Wikipedia. Τα 100.000 εγγεγραμμένα μέλη (από τα 17 εκατομμύρια) έχουν παράξει 30 εκατ. σελίδες, με το 14% των χρηστών του Διαδικτύου να μπαίνουν καθημερινά στις σελίδες αυτές...

Νο 7 - Windows Live (live.com / 2005)

Το Live.com της Microsoft μαζεύει το 10,5% της παγκόσμιας ιντερνετικής κίνησης ή λίγο λιγότερο από 200 εκατ. χρήστες την ημέρα! Και οι περισσότεροι από μας δεν ξέρουν καν τι είναι! Πρόκειται λοιπόν για μια σουίτα προϊόντων που προσφέρει η Microsoft, όπως το Messenger και το SkyDrive, το msn.com και κυρίως το Hotmail, που παραμένει ο μεγαλύτερος πάροχος e-mail του κόσμου. Εξού και τα νούμερα είναι θεαματικά: 4,6 δισ. δολάρια έσοδα και 2,95 δισ. κέρδη...

Νο 8 - Twitter (twitter.com / 2006)

Το Twitter αντιστοιχεί στο 10% περίπου της καθημερινής ηλεκτρονικής κοινότητας, με 900 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς. Αν και μόνο τα 250 εκατ. εξ αυτών χρησιμοποιούν την υπηρεσία τουλάχιστον μία φορά τον μήνα! Γι' αυτό και το Twitter είναι ζημιογόνο και χωρίς τους εταιρικούς επενδυτές και τα venture capitals, δεν θα υπήρχε καν online!

Νο 9 - QQ (qq.com / 1998)

Το κινέζικο Twitter έχει εξελιχθεί σε πραγματικό γίγαντα: είναι πλέον το δεύτερο δημοφιλέστερο site της Κίνας! Πάνω από 700 εκατ. χρήστες, με τους 145 από αυτούς να είναι online ανά πάσα στιγμή, τουιτάρουν στα κινέζικα, δικτυώνονται, παίζουν παιχνίδια, συνομιλούν κλπ. Γι' αυτό και τα έσοδά του μετρούν 6 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη του ανέρχονται στο 1,5 δισ.

Νο 10 - Amazon (amazon.com / 1994)

Στη 10η θέση φιγουράρει το μόνο site της λίστας που πουλάει πραγματικά αντικείμενα! Γι' αυτό και μπορεί να μην έχει μεν την επισκεψιμότητα της Google, έχει όμως πολύ μεγαλύτερα κέρδη. Μιλάμε για έσοδα 52 δισ. δολαρίων!Επιπλέον το 6% των χρηστών ψωνίζουν καθημερινά κάτι από το Amazon, περίπου 115 εκατομμύρια άνθρωποι δηλαδή!

Δείτε και ποια ακόμα websites συμπληρώνουν τη λίστα των top 20:

11. Blogger (blogger.com)
12. LinkedIn (linkedin.com)
13. Google India (google.co.in)
14. Taobao (tabao.com)
15. Sina (sina.com.cn)
16. Yahoo! Japan (yahoo.co.jp)
17. MSN (msn.com)
18. WordPress (wordpress.com)
19. Google Hong Kong (google.com.hk)
20. Google Germany (google.de)

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου