Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012

Κοπέρνικος, Μπράχε, Κέπλερ: Τρεις σπουδαίοι αστρονόμοι!

Μέσα από μια ατμοσφαιρική αφήγηση παρακολουθείτε τη ζωή και τις περιπέτειες τριών σπουδαίων αστρονόμων. Ξεκινώντας από τον 16ο αιώνα και φτάνοντας στις αρχές του 17ου διαβαίνουμε τα περίεργα και μυστήρια μονοπάτια που οδήγησαν τρεις μεγάλους αστρονόμους, τον Κοπέρνικο, τον Μπράχε και τον Κέπλερ να αλλάξουν για πάντα τον τρόπο που βλέπουμε τους ουρανούς και τ’ αστέρια! Ανακαλύψτε τη συναρπαστική αυτή εποχή, όπου ένας παλιός κόσμος πέθανε και ένας νέος γεννήθηκε μέσα από τις στάχτες των αστεριών!Κοπέρνικος, Μπράχε, Κέπλερ: Τρεις σπουδαίοι αστρονόμοι! (2011) from Eugenides Foundation on Vimeo.


Σκηνοθεσία & Μοντάζ: Πάνος Ανέστης, Κείμενο & Αφήγηση: Δημήτρης Πετάκος, Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ηλίας Μπαλντάς, Μουσική, Sound design & Sound editing: Αναστάσιος Κ. Κατσάρης, Παραγωγή: Ίδρυμα Ευγενίδου, Οργάνωση Παραγωγής: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Λήδα Αρνέλλου, Βάλια Λύρατζη
Το βίντεο «Κοπέρνικος, Μπράχε και Κέπλερ: Τρεις σπουδαίοι αστρονόμοι» βασίζεται στην αντίστοιχη αφήγηση που έγινε στη Διαδραστική Έκθεση τα Χριστούγεννα του 2010 ως πρώτο μέρος της σειράς αφηγήσεων με τίτλο Μικρές Ιστορίες Επιστήμης.
Οι Μικρές Ιστορίες Επιστήμης αποτελούν μια δραστηριότητα που γίνεται για το κοινό στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, με στόχο τη γνωριμία μικρών και μεγάλων με άγνωστες και ενδιαφέρουσες πτυχές της Ιστορίας της Επιστήμης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου