Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Η Google μάς πληρώνει για να μας παρακολουθεί!

Θέλοντας να βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στο κοινό, η Google ανακοίνωσε ένα νέο ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο έχει ως στόχο να μελετήσει τη συμπεριφορά των ανθρώπων στο Internet. Η έρευνα έχει ανατεθεί στην εταιρεία Knowledge Networks.
Όσοι συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Screenwise θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση και να εγκαταστήσουν ένα ειδικό add-on στον Chrome browser, έτσι ώστε να καταγράφονται όλες οι κινήσεις που κάνουν στα sites που επισκέπτονται. Φυσικά, η Google γνωρίζει ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να δεχτεί ο κόσμος κάτι τέτοιο και για το λόγο αυτό προσφέρει οικονομικό κίνητρο στους συμμετέχοντες. Όσοι επιλεγούν θα λάβουν δωροεπιταγές συνολικού ύψους 25 δολαρίων για το online κατάστημα Amazon.
Η Google ήδη καταγράφει τις κινήσεις μας στο Internet, οπότε προκαλεί εύλογες απορίες η νέα αυτή κίνηση. Η απάντηση θα μπορούσε να είναι ότι τα δεδομένα που συλλέγει τώρα η Google είναι (υποτίθεται) ανώνυμα, ενώ στο Screenwise σίγουρα δε θα είναι. Επίσης, το add-on για τον Chrome θα συλλέγει πληροφορίες "για τα sites και τον τρόπο που οι χρήστες αλληλεπιδρούν μ' αυτά". Με άλλα λόγια, το Screenwise μάλλον θα καταγράφει ακόμα και την κίνηση του ποντικιού, τα mouseover και γενικά οτιδήποτε συμβαίνει στην οθόνη.

Πηγή

1 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου